Od starinske kuće do prekrasne i moderne oaze

U mirnom obiteljskom naselju Zelengaju smještenom na prekrasnim proplancima iznad samog centra Zagreba nalazi se obiteljska kuća naših klijenata. S obzirom na to da je kuća naslijeđena od roditelja, sam interijer odisao je pomalo turobnim i starinskim štihom što je potaklo tročlanu obitelj da ugođaj i stil prilagode svojim željama i potrebama,  no kako nisu znali odakle bi počeli, ali ni što zapravo žele, obratili su nam se za pomoć. Izazov smo rado prihvatili i ubrzo se bacili na posao.

Prekrasna vikendica u Marij Gorici

Sama kuća sastoji se od dvije etaže, no njezina najveća prednost upravo je lokacija.  Fenomenalan pogled koji s jedne strane otkriva sve ljepote Zagreba, a s druge pak naizgled beskrajno zelenilo šume koja se proteže cijelom dužinom nama je bila dovoljna inspiracija. 

Izvor: WEnter studio


Iako zbunjeni, klijenti su kao glavni kriterij postavili bijeg od tadašnje monotone i starinske atmosfere, no ipak su htjeli zadržati toplinu i osjećaj doma, ali na malo profinjeniji i moderniji način.
Ugođajno smo htjeli postići toplu, domaću atmosferu provlačenjem neutralnih zemljanih tonova kroz interijer u kombinaciji s prozračnom bijelom koja se idealno nadovezuje i ostavlja prostora za razbijanje monotonije za koketiranje modernim detaljima, umjetničkim intervencijama i ravnim linijama.

Izvor: WEnter studio


Open space koncept dnevnog boravka, kuhinje i blagovaonice odiše prozračnošću i omogućuje jednostavnu komunikaciju između prostorija. Kuhinja ima ulogu svojevrsne razdjelnice zona- dnevne i blagovaonske.  Osim kuhinjom, zone smo odvojili i bojama što automatski i stilski stvara pomalo drugačiji ugođaj. Dnevnim boravkom i kuhinjom provlači se sivo smeđa boja na zidovima, koja u kombinaciji s bijelom bojom i drvenim detaljima stvara odličnu podlogu za blagovaonicu klasičnog stila.

Izvor: WEnter studio


Dnevni boravak u potpunosti je moderno uređen. Ravne linije kutne garniture bijele boje koja se naslanja na bijeli zid iznad koje je gips kartonskim pločama spušten dio stropa iza kojeg smo ugradili led skrivenu dekorativnu rasvjetu koja ističe umjetničke slike stvarajući dramatičniji izgled. Bočno od sofe, na bijelom zidu montirali smo veliku policu neobičnog oblika, a biljkama smo unijeli dašak prirode i povezali bogatstvo eksterijera s interijerom. Pregradni zid koji je u potpunosti odvajao kuhinju od dnevnog boravka smo djelom otvorili šankom s drvenom pločom ispod koje smo ugradili led traku i tako osigurali komunikaciju između tih dviju prostorija. Ostatak zida obložili smo zidnim pločama koji se uzorkom i bojama uklapaju u kompletnu priču, a ujedno ističu montirani LCD tv.

Izvor: WEnter studio


Kupaonicom prevladava zen, opuštajuća atmosfera koju smo postigli ubacivanjem drvenih elemenata u obliku uskih i visokih ormara, pločom ispod umivaonika te obiljem bilja koje je itekako poželjno u kupaonicama. Pod smo obložili antracit sivim pločicama, a zidove popunili jednakim pločicama kao i u dnevnom boravku, tj. kuhinji. Jednostavno veliko ogledalo koje se proteže cijelom dužinom zida iznad umivaonika stvara optičku iluziju veličine.
Spavaća soba, za razliku od minimalističkog i modernog dnevnog boravka, odiše elegancijom i profinjenošću. I ovdje smo nastavili s provlačenjem smeđe, bijele i sive boje, no glamurozan i pomalo klasičan dojam postignut je tapetama zanimljivog, prirodnog uzorka, foteljom te visilicama iznad noćnih ormarića koji se po potrebi mogu premještati.

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Prostrane stepenice s međukatom koji je upotpunjen velikim ogledalom vode nas na gornju etažu, koja za razliku od donje na prvu ostavlja malo romantičniji ugođaj.  U prilog tome svakako ide i kosi krov potkrovlja koji sami po sebi  odiše posebnim šarmom. Umjesto klasičnog zida koji odvaja stepenice od ostatka interijera, odabrali smo mliječno staklo radi postizavanja veće refleksije i prozračnosti.  Donji dio bočnog zida ispod krovnog prozora obložili smo tapetama pohabanog izgleda na plavoj pozadini i velikim cvjetnim motivima. Bijela kutna garnitura idealno se uklopila u stil i raspored dnevnog boravka, a na zidu nasuprot nje nalazi se tv na drvenoj zidnoj oblozi iza koje je sakrivena led rasvjeta. Pored televizora na stropu smo spustili okrugle bijele visilice u raznim visinama, a cijelom dužinom toga zida na podu provlači se klupica nadopunjena ugrađenim biljkama s dekorativnim bijelim kamenčićima i dekorativnim jastucima za sjedenje.

Izvor: WEnter studio


U spavaćoj sobi smo kosinu zida iskoristili za veliki ugradbeni ormar po mjeri. Vrata ormara sive boje zrcaljenjem i refleksijom ugradbenih ledica unose više svjetlosti u sam prostor. Moderni, minimalistički krevet s drvenim postoljem ulazi u fokus i ostavlja sofisticirani dojam.  Iza uzglavlja dužinom zida provlači se niski ormarić s ladicama iznad kojeg je polica čija je unutrašnjost osvijetljena i ima funkciju noćnih ormarića za odlaganje potrebnih sitnica. Zagasito zeleni zid iznad uzglavlja, biljka i prozor iznad kreveta dodatno doprinose mirujućoj, zen atmosferi sobe.

Izvor: WEnter studio

 

Fenomenalna preobrazba prvog stana mlade obitelji

Kupaonica se bojama i stilom nadovezuje na ostatak interijera, a zanimljivi detalj svakako je zidna vješalica za ručnike koja oponaša izgled drveta i unosi kolorističnu notu. Detalji drva, mirni sivo smeđi tonovi pločica i veliko ogledalo iznad umivaonika i pored toaleta i ovdje doprinose opuštajućoj i ugodnoj atmosferi te optički stvaraju iluziju veličine.

Izvor: WEnter studio

 

WEnter studio

FACEBOOK

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.