KOLUMNA: DIZAJNER INTERIJER – A ŠTO ĆE MI ON/ONA?

Srdačno vas sve pozdravljam, i vas koji ste koristili usluge dizajnera, i vas koji ćete to tek učiniti, a i sve ostale… Ovo je moj prvi članak za portal Magishome i htjela bih da bude  uvod u ono što ja i ostali dizajneri radimo, i čemu zapravo služimo.

 

 

Pokušat ću vam pojasniti našu ulogu ovako: što napravite kada vam pukne vodovodna cijev u kupaonici? Popravljate ju sami ili zovete vodoinstalatera? Što kada vam frizura izgubi formu…ošišate kosu sami ili prepustite to svom frizeru tj stilistu?

Ali zašto najčešće kad trebate urediti svoj životni i radni prostor to radite sami? Zašto ne prepustite to ljudima koji se s time bave, koji to znaju i koji imaju iskustva.

Slike: ivanabanay.com

 

Znam, mislite da usluga dizajna interijera nije toliko neophodna i mnogi smatraju da to znaju i sami. Svakako, možete to i sami, naročito ako imate smisla za to. Isto kao što se možete sami i ošišati, i sami obojiti stan i sami popraviti cijev, ako sve to znate i imate smisla za to.

Slike: ivanabanay.com

 

Ali ako ne znate, nemate niti volje, niti znanja i umijeća za to, možete se jako truditi i iscrpiti, potrošiti novaca i vremena ali niti vaša frizura, niti vaši obojani zidovi, niti cijev  niti interijer neće ispasti onako kako ste željeli.

Ako želite npr lijepu frizuru , da vam dobro stoji, da ne trebate puno truda oko održavanja, i želite ju obojiti…to sve ćete objasniti svom frizeru. On će vam zatim (ako je stručan) objasniti koji oblik i koja boja vam pristaje u skladu s vašim tipom kose, oblikom lica i boje kože. Ukoliko se vaše želje i njegova preporuka ne poklapaju vi ćete ili A) inzistirati na svome i biti zadovoljni što je bilo po vašem ali na kraju nezadovoljni jer vam frizura nikako ne pristaje ili B) poslušati svog stilistu (jer mu vjerujete da zna svoj posao ) i na kraju biti zadovoljni kako vam odlično pristaje ono što nikada niste ni zamišljali da biste nosili na svojoj glavi…a sada ste si tako zgodni :)

 

Slike: ivanabanay.com

 

Hajde da taj primjer sada prebacim na uslugu dizajna interijera. Postoji ono što je zadano, a to je vaš prostor koji ima određenu površinu, visinu, prozore koji se često ne smiju pomicati, nekad su i podne obloge zadane ili neki drugi elementi…to je recimo kao vaša kosa koja je takva kakva je i od nje morate nešto napraviti

Vi znate što vam se sviđa a što ne npr. nikako ne volite bijelu, a volite zelenu, volite retro dizajn, ne želite minimalistički, volite plastiku a ne volite kožni trosjed… ali ne znate kako biste sve složili u interijeru, gdje što staviti, koje boje koristiti,  kako doći do ugodnog i lijepog interijera u koji ulažete dosta novca. Znači, nemate 2. pokušaj, pa ups ako na kraju nije baš dobro, hajdemo ispočetka!

 

Slike: ivanabanay.com

 

Nema više ispočetka, kako ste napravili napravili, idućih nekoliko godina će biti tako. Zato vam predlažem da angažirate stručnjaka, dizajnera koji će vam dati više prijedloga kako bi vaš interijer mogao izgledati, vi odaberete ono što vam se naviše svidi i na kraju ćete investirati u ono što znate kako će na kraju izgledati.  Neće biti neugodnih iznenađenja kao što je „opa, ova narančasta boja zida mi baš ne paše uz ovaj trosjed“ ili „ups, ovaj stol je stvarno prevelik za ovaj prostor, morat ćemo kupiti manji“

U ovoj kolumni, kao što možete vidjeti, donosimo slike prije i poslije, koje ilustriraju kako vam dizajner (u ovom slučaju ja) može promijeniti životni i radni prostor.

 

Do idućeg članka…

Ivana Babay

WEBFACEBOOK

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.