Novo lice stare kupaonice

Mladi par iz Zagreba odlučio je sa stilom dočekati novog člana obitelji. Prostorija oko koje se zavrtjela cijela priča bila je kupaonica. U druženjima s mamama, klijentica je shvatila koliko je kupaonica praktičnost i jednostavnost kupaonice važna i poželjna u odgoju slatkih mališana. Stoga smo kao cilj postavili postizinanje prostranosti i jednostavnosti  no ipak zadržati dio mamine osobnosti kroz elegantne, moderne i pomalo ekstravagantne detalje.

Neutralni sivo-smeđi tonovi učinili su nam se kao odlična podloga za koketiranje sa stilom i odvažnijim bojama poput crne i ljubičasto plave. Ulaskom u kupaonicu s lijeve strane izradili smo visoki ormar s rešetkastim vratima sivih nijansi koja oponašaju prirodni izgled drva. U njemu smo smjestili perilicu rublja u donjem dijelu, a gornji dio predvidjeli smo za pospremanje ručnika. Uz visoki ormar izradili smo i uske, visoke zidne elemente za kozmetiku i ostale higijenske potrepštine, a ispod njega smjestili smo klupicu čije je podnožje podijeljeno na dva djela – jedan zatvoreni za potrebnu kupaonsku opremu , a u drugom smo djelu ostavili dovoljno prostora kako bi i njihov mačak imao svoje posebni kutak s obzirom na to da je on ipak glavni u kući. Barem do dolaska bebe.

Izvor: WEnter studio

 

Kako bi izbjegli monotoniju, dio zida obložili smo mozaik pločicama pravokutnog oblika na koje je montiram moderan bijeli cjevasti radijator koji osim grijanja, može poslužiti i za vješanje i sušenje ručnika.

 Desnu stranu kupaonice rezervirali smo za veliku kadu kako bi trenuci  provedeni u njoj bili što ugodniji, a kupanje bebe što veselije. Uz kadu izradili smo pomoćni stolić s kotačićima za pomicanje po potrebi, a na zidu iznad uzglavlja kade montirali smo mali zatvoreni ormarić s ljubičastom policom ispod njega. I ovdje smo se poigrali pravokutnim mozaik pločicama u više tonova koje u kombinaciji s pločicama sivo ljubičaste boje većih dimenzija stvaraju dodatnu dinamiku u ovoj umirujućoj prostoriji.

Izvor: WEnter studio

 

S obzirom na pravokutni oblik kupaonice, toalet i umivaonik smjestili smo na zidu koji ulazi u fokus pri samom ulasku u kupaonicu te smo s obzirom na to posebnu pažnju posvetili odabiru sanitarija i uređenja umivaonskog ormarića, kao i ostalih elemenata. Visoko ogledalo bez okvira proteže se cijelom dužinom zida iznad umivaonika i tako stvara harmoničnu refleksiju u prostoru i doprinosi fluidnosti i veličini same prostorije.  Crnim detaljima poput jednostavne tube visilice, miješalice za umivaonik i ostalih malih pomoćnih elemenata. Umjesto klasičnog umivaonika, odlučili smo se na zdjelasti, okrugli umivaonik bijele boje koji u suradnji s elegantnom crnom, visokom miješalicom odlično dolazi do izražaja. Kako bismo ublažili preveliki kontrast boja, ispod umivaonika postavili smo dekorativno kamenje prirodnih boja unutar staklenog okvira. Vrata umivaonskog ormarića bojom i teksturom prate priču ostatka namještaja, a bočne stranice ljubičasto plave boje uklapaju se uz decentne dijelove elemenata u prostoriji. U samom podnožju umjesto klasičnih ladica stavili smo dvije crne, pletene košare koje u potpunosti podržavaju ovu jednostavnu, ugodnu i pomalo dinamičnu priču cijele prostorije.

Izvor: WEnter studio

 

WEnter studio

FACEBOOK

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.