Kako postati dizajner interijera

Uređenje vlastitog doma, dobivene pohvale za dekoriranje prostora, ukrašavanje dijela prostora dobrim odabirom dodataka, slika, zelenila, ne znači da ste dizajner interijera, ali može biti prvi korak. Ukoliko se želite obrazovati za poslove u dizajniranju i opremanju unutarnjih prostora preporučamo upis u programe škole Callegari koja već dugi niz godina izvodi programe osposobljavanja i usavršavanja, a jedan od najpopularnijih je program DIZAJNER INTERIJERA. Programi prate suvremena kretanja u dizajnu i suvremene metode poučavanja stručnih sadržaja u cilju obrazovanja stilista i dizajnera interijera koji će moći stručno, samostalno ili timski identificirati i istraživati, elemente identiteta, stila i potreba naručitelja i korisnika; za stiliziranje, redizajniranje ili dizajniranje interijera poslovnih i stambenih prostora. Između ostalog uključeni su nastavni sadržaji kako bi polaznici naučili profesionalno prezentirati vlastiti dizajn te suvremenu komunikaciju i odnose s korisnicima.

 

Izvor: Callegari.hr

 

Osim što kontinuirano razvijaju svoju kreativnost kako bi generirali nove ideje i dizajn, te imaju sposobnost planiranja prostora, najučinkovitijeg organiziranja i opremanja prostora dizajneri interijera moraju predano, ustrajno i naporno raditi, kontinuirano učiti, raditi s mnogim tipovima ljudi, biti fleksibilni u odabiru, poznavati zakonsku regulativu i propise, biti konkurentni na tržištu, imati izvrsne komunikacijske vještine, biti otvoreni su za komunikaciju i stvarati povjerenje kod klijenata, dobavljača i drugih koji su uključeni u proces dizajna i opremanja. Dizajner interijera mora razvijati vještinu rješavanja problema i pravovremenog razvijanja rješenja kada se problem pojavi. Osim toga cijeni i uči iz tradicijske baštine, poznaje stilove i prati trendove u uređenju stambenih i poslovnih prostora.
Osim klasičnom nastavom u školskim klupama polaznici uče  kroz terensku nastavu, praktičnu nastavu, prezentacije i radionice, stručna putovanja, posjete izložbama i sajmovima. Posebno su atraktivna sudjelovanja na najvećim događanjima u Hrvatskoj posvećenom dizajnu kao što Tjedan dizajna , Ambijenta, Dan D.  Svake godine raznolikim izložbenim panoima, eksponatima, radovima i instalacijama, prezentacijama i radionicama škola predstavlja najnovije projekte i realizacije polaznika sve u cilju afirmiranja dizajnerske struke i hrvatskog dizajna te vrijednih i kreativnih polaznike škole.

 

Izvor: Callegari.hr

 

S kompetencijama koje polaznici stječu uspješnim završetkom atraktivnih programa, za koje su upisi u tijeku, otvaraju se mogućnosti samozapošljavanja, zapošljavanja u tvrtkama i obrtima u sektoru proizvodnje namještaja, u arhitektonskim uredima i tvrtkama koje se bave uređenjem i opremanjem interijera ili kao vanjski suradnici u marketinškim ili event agencijama i sl. 


Usmjeravanje prema budućim trendovima i bavljenje temama kao što su rast populacije, projektiranje za starije osobe, inkluzivni/univerzalni dizajn, energetska učinkovitost, zelena gradnja, e-dizajn, 3R dizajn i sl. sigurno će doprinijeti konkurentnosti naših polaznika na tržištu rada i lakšem pronalaženju zaposlenja.

 

Izvor: Callegari.hr

 

Detaljne informacije o svim programima mogu se dobiti na prezentaciji programa u školi ili na web stranici škole Callegari http://www.callegari.hr/home/#programi

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.