Stan za mladi par na Prečkom

Željevši urediti ulazni prostor te kuhinju i dnevni boravak u mladenačkom, modernom i elegantnom duhu, vlasnici stana pozvali su dizajnericu kako bi im predložila rješenje koje najviše odgovara njihovim željama i potrebama.
Zatečeno stanje bilo je poprilično dobro jer je stan prethodno bio renoviran, ali samim time raspored prostorija i izbor podnih obloga na neki je način diktiralo uređenje. U ulaznom djelu i kuhinji postavljena je keramika keramika koja imitira drvo, a u hodniku koji vodi prema spavaćem djelu te u dnevnom boravku zatekao nas je visokokvalitetan parket s dosta jakim crvenkastim tonom zbog čega je pala odluka da bazična boja namještaja bude bijela s drvnim dekorom u detaljima koji se neće kositi s dekorom na podu.

PRIJE: 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

RENDER: 

Izvor: M'Living


Budući da je kuhinja vrlo protočna zona s ulazom iz hodnika te velikim prolazom prema dnevnom boravku raspored elemenata bio je očit. Jednostavan ''I'' koncept izveden u bijelom medijapanu lakiranom do visokog sjaja kombiniran s bijelim aparatima postigao je efekt prozračnosti i svježine. Zbog lakšeg održavanja, gornji se elementi otvaraju na pothvat, a donji na tzv. nevidljive ručkice, a kako bi svjetlo uvijek bilo ravnomjerno prilikom rada na radnoj površini, ispod gornjih elemnata ugradili smo LED traku. Okrugli bijeli stol s četiri elegantna stolca i detaljima u crvenoj i zelenoj boji dali su kuhinji željeni mladenački izgled. Zid krasi neobičan crni minimalistički sat, a dio zida lijevo od ulaza u kuhnju obojali smo crnom bojom za pisanje kredom.

 

POSLIJE: 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

U dnevnoj su sobi vlasnici izrazili želju za bibliotekom te vitrinom za fine čaše, stoga smo iskoristili zid iza vrata te biblioteku i vitrinu spojili u jedno poigravši se kombinacijom polica nejednakih veličina, dodavši staklena vrata i LED lampice u vitrinu. Dekor hrasta sonome s radne ploče u kuhinji pretočili smo i u dnevni boravak koji, osim u policama, najviše dolazi do izražaja na TV panelu koji se proteže i stropom, a sakriva sve neželjene žice i kablove te ima ugrađenu ambijentalnu LED rasvjetu za romantični večernji ugođaj. Ispod TV-a nalazi se komoda s tri ladice iznad koje je polica za dekoracije. Ispred udobnog ''L'' sjedenja postavili smo stolić koji sakriva još dva mala stolića ispod. Tonovi koji prevladavaju dnevnim boravkom su bazična bijela u kombinaciji s hrastom sonoma te beige paleta sa uvijek svježom zelenom u detaljima. Osim ambijentalne rasvjete ugrađene u panel te dekorativne u vitrini, montirali smo i centralnu visilicu s bijelim sjenilom koja prati dizajn podne svjetiljke u kutu do prozora. 

 

 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

Ulazni prostor i hodnik nastojali smo maksimalno popuniti ormarima za odlaganje stvari, pritom pazeći da ga ne zagušimo. Povezali smo ga u jednu cjelinu kako bi pratio priču kuhinje i dnevnog boravka u kojima dominira lakirani bijeli medijapan i dekor hrasta sonome u detaljima. Plinsko brojilo i cijevi sakrili smo u ormar u čijem se centralnom djelu nalazi polica za odlaganje ključeva i sitnica. Nasuprot tome, nalazi se ormar za cipele pored kojeg je klupa s ladicama i kutijom za kišobrane te panelom za vješanje kaputa i jakni. U nastavku hodnika prema spavaćem djelu nalazi se ugradbeni ormar s jednom frontom u ogledalu. 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

Izvor: M'Living

 

Postigavši željeni efekt svježine i mladenačke razigranosti u kombinaciji s elegantnošću visokokvalitetnih materijala te ispoštovavši želje klijenata, vlasnici su izuzetno zadovoljni izvedenim rješenjem te smo sigurni da će još dugi niz godina uživati u ovom interijeru. 

 

Margareta Matko, dizajner interijera
M'Living

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.