PRIJE i POSLIJE: Od tamnog i loše iskorištenog prostora do svijetlog i prostranog stana

Mladom paru koji je svoju dugogodišnju vezu odlučio okruniti zajedničkim stanovanjem bila je potrebna potpuna adaptacija stana u prizemlju obiteljske kuće. Stan je bio stare gradnje, arhitektonski i tlocrtno loše izrade.
Želja im je bila dobiti elegantan i otvoren prostor koji bi zadovoljio sve njihove potrebe i omogućio im kvalitetan početak zajedničkog života.

Prije samih intervencija u tlocrtni raspored prostora, odmah je bilo jasno da će prostoru biti potrebna kompletna adaptacija - od tretiranja podova i zidova do potpune izmjene instalacija i stolarije.

Izvor: koncepta7.hr

 

Izvor: koncepta7.hr


Projektiranje prostora prvenstveno je bilo vođeno ovim kriterijima. Stan od 76 m2 svojim tlocrtnim rasporednom odavao je dojam puno manjeg prostora, stoga je jedan od prvih zahvata (nakon analize potrebnih građevinskih radova) bio otvoriti prostor i maksimalno ga iskoristiti. 

Izvor: koncepta7.hr

 


Dio koji je do sada bio derutan i neiskorišten pretvoren je u svijetlu i modernu kuhinju, a kupaonica koja je bila dugačka i nepraktična postala je dijelom otvorenog i svijetlog dnevnog boravka. Spremište je pretvoreno u modernu kupaonicu, a svi nepravilni podovi i postojeći podesti spušteni su na jednaku razinu te tako stvorili protočan i uredan izgled prostora.

Izvor: koncepta7.hr

 


U interijeru su korišteni svijetli zemljani tonovi te akcent tirkizne boje, kako bi se razbila monotonija tonova.
Svim zahvatima koje smo primijenili na projektiranju ovog prostora riješio se i jedan od najvećih problema - nedostatak prirodnog svjetla.
Uklanjanjem barijera zidova i prikladnom ugradnjom rasvjete, prostor je sada vizualno veći, svijetliji i ugodniji za boravak.

Izvor: koncepta7.hr

 

Izvor: koncepta7.hr

 

Izvor: koncepta7.hr

 

Izvor: koncepta7.hr

KONCEPT A7 d.o.o. 

WEB |  FACEBOOK

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.