10 najčešćih pogrešaka pri uređenju interijera

Ukoliko imate stila i viziju svog savršenog doma, ne bi trebao biti problem sve ideje prenijeti u prostor, zar ne? Mnoge ponese uređenje vlastitog doma pa učine neke od kardinalnih grešaka pri uređenju.

Kako se to ne bi dogodilo i Vama, pokušali smo u jedan članak sažeti najčešće pogreške pri uređenju. Nadamo se da će Vam ovo pomoći da stvorite svoj idealan, topli dom.

Pa krenimo redom:

 

1. Slaba razrada projekta uređenja

Uređenje interijera nije igra "tko će prije", zapamtite to. Uređenje interijera zahtjeva puno novaca i vremena. Uzmite vremena i pametno rasporedite svoje ideje, razmislite dvaput. Jednom kad to napravite i krenete živjeti u tom prostoru, ako niste zadovoljni, jedino rješenje je ponovno uređenje. Savjet: stavite sve ideje na papir, mislite, razmještajte, mjerite i dođite do savršenog rješenja za Vaš životni stil.

Slike: Domenico Leonardi

 

2. Postavljanje slika visoko/nisko na zid

Izvor:visualhunt.com

 

 

O ovoj temi smo već pisali. Kako ispravno postaviti slike na zid možete pročitati na ovom linku. Svoje slike možete postaviti gdje želite i kako želite, ali uvijek morate imati na umu tko će te slike gledati i iz kojeg položaja.

 

3. Ne korištenje zrcala

Izvor:visualhunt.com

 

 

Zrcala u interijerima su korisna. Prostor se čini prostranijim. Nedostatak zrcala i prozora u prostoru daju osjećaj kao da ste zatvoreni u kutiju. Ali ipak, treba paziti prilikom odabira veličine, oblika i okvira. Uz savršeno odabrano ogledalo, Vaš prostor će izgledati veće i svjetlije.

 

4. Premalo/previše prirode u prostoru

Izvor:visualhunt.com

 

 

Čovjeku priroda treba. Super se osjećate kad ste vani, okruženi zelenilom, zar ne? Taj osjećaj bi trebalo prenijeti u svoj dom. Ali potrebno je paziti, previše zelenila također nije dobro.

 

5. Kupnja namještaja bez mjerenja dimenzija prostora

Izvor:visualhunt.com

 

 

Preveliki namještaj smanjuje sobu. Od premalog namještaja soba se doima prazno i siromašno. Dimenzije su bitne.

 

6. Zatrpavanje prostora

Izvor:visualhunt.com

 

 

Ono u čemu živimo djeluje na nas. Ukoliko se zatrpamo sa puno pokućstva, osjećati ćemo se jednako. Nemojte pretjerivati i zatrpavati svaki slobodan kutak. Ostavite dosta mjesta za hodanje.

 

7. Pogrešno kombiniranje boja

Izvor:visualhunt.com

 

 

Pitanje boja nije samo vezano za zid. Odabirom prave boje zida niste riješili problem. Ta boja više neće biti "prava" ako uz nju pogrešno dodate boje namještaja, podova, tepiha, zavjesa i slično.

 

8. Loše osvjetljenje

Izvor:visualhunt.com

 

 

Ne možemo dovoljno naglasiti koliko je rasvjeta u prostoru važna. Njome možete napraviti atmosferu sukladno Vašem raspoloženju i stilu života. Loše osvjetljenje može uništiti i najljepši interijer. Pisali smo već o modernim i lijepim lampama, pogledajte naš izbor na ovom linku.

 

9. Farbanje zidova prije kupovanja namještaja

Izvor:visualhunt.com

 

 

Svi se slažemo da su boje jedan od najvažnijih aspekata u procesu uređenja interijera. Sa odabirom boja nemojte požurivati. Razmislite dvaput. Ili pet puta. Savjet je da najprije odaberete namještaj, zastore, tepihe i slično. Odlučite koju nijansu sa odabranog želite prenijeti na zid i sa uzorkom odete u trgovinu bojom.

 

10. Premalo boje

Izvor:visualhunt.com

 

 

Danas svi igraju na sigurno. Beige, bijela, lagano siva. Blijede boje na zidovima, bijeli namještaj i to je to. Pogreške nema. Zapitajte se: "Jesam li to stvarno ja? Ili u meni vrišti upravo neka jaka ružičasta boja?" To je Vaš dom, mora odgovarati Vašoj osobnosti!

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.