Stara, oronula vikendica pretvorena u oazu mira

Šetnjom trogirskim obalama, bračni par iz susjedne Bosne zaljubio se u poziciju i eksterijer stare i zapuštene kuće. Svjesni  velikog financijskog i vremenskog ulaganja, odlučili su se za kupovinu  te su nam se s puno entuzijazma i javili kako bismo u potpunosti renovirali i uredili njihovo staro/ novo carstvo za odmor.

Apartman se sastoji od dnevnog boravka, hodnika, kuhinje i blagovaonice, glavne spavaće sobe, kupaonice, gostinjske sobe i malog toaleta.  Vodeći se željama klijenata, pokušali smo prozračan, morski i pomalo rustikalni ugođaj implementirati u interijer. Također, izrazili su želju da se u interijer provlače detalji autohtonih istarskih simbola. Kao temeljnu boju za uređenje prostora odabrali smo bijelu koja se svojim šarmom uklapa u svaki stil te je odlična podloga za kombinaciju s prirodnim tonovima poput boje pijeska i plave koje se, u ovom slučaju, provlače kroz cijeli interijer.

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Za unošenje dodatne zanimljivosti u dnevnom boravku poigrali smo se spuštanjem stropa dekorativnim gredama. Bočni smo zid osim indirektnom led rasvjetom dodatno oplemenili i bijelim ciglicama, a prema željama klijenata, za podne obloge koristili smo brodski pod u bijeloj boji. Bjelinu i monotoniju pretjeranog romantičnog ugođaja pokušali smo izbjeći modernim, kontrastnim komadima poput crne podne svjetiljke i crnim okvirima na zidnim slikama i velikom ukrasnom ogledalu.

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Dekorativnim stupovima vizualno smo odvojili ulazni prostor od kuhinje, a blagovaonskim stolom s ugrađenim policama za boce odvojili smo kuhinju od dnevnog boravka. Bogato zidno ogledalo optički povećava mali hodnik koji nas stilski uvodi u spavaći dio interijera.

Veliki, bijeli metalni krevet idealan je izbor za glavnu spavaću sobu koja svojim identitetom prati romantičnu priču od ostatka interijera. Jedna od želja klijenata bila je da se kroz interijer provlače detalji autohtonih hrvatskih proizvoda, stoga smo na bočnom zidu odlučili postaviti dekorativnu naljepnicu paške čipke.  Strop nismo htjeli opterećivati centralnom rasvjetom pa smo taj 'nedostatak' zamijenili romantičnim visilicama iznad noćnih ormarića.

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

U gostinjskoj sobi malo smo se poigrali prugicama na zidovima, ali smo ostali vjerni prozračnom i romantičnom stilu s metalnim, dnevnim krevetom, ogledalima koji vizualno povećavaju prostoriju te bijelim, masivnim ormarom i komodom.

Stilom, bojama i elementima čipke na zidnim tapetama povezali smo glavnu kupaonicu sa spavaćom sobom, a toalet smo s više boja, ravnijim linijama elemenata i dugačkim pločicama vizualno povezali s gostinjskom sobom.

WEnter studio,

FACEBOOK

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.