Top 5 sjedećih garnitura po izboru dizajnera

Kad ste u svoja četiri zida,  gdje provodite najviše vremena,  i to onog svjesnog? Naravno, u kraljici dnevnog boravka -  sjedećoj garnituri. Osim kreveta,  odnosno, mnogo važnije, kvalitetnog madraca,  garnitura za sjedenje možda je i najvažniji  komad namještaja u interijeru.

Na dvosjedu, trosjedu ili kutnoj garnituri zapravo provodimo veliku većinu slobodnog vremena, i baš zato izuzetno je važno što, i kako ćete odabrati.

Pri kupovini, naravno,  trebate prvo voditi računa  o kvaliteti izvedbe i materijalima, no treba svakako obratiti pažnju na još neke bitne stvari o kojima naši klijenti često ne razmišljaju. Izuzetno je bitna  Vaša visina, isto kao i visina Vaših ukućana. Naime, o njoj ovisi i visina garniture za sjedenje, odnosno sjedećeg mjesta. Bitno je da dok sjedite, Vaša koljena i gornji dio nogu budu u vodoravnom položaju u odnosu na pod.

Slike: Domenico Leonardi

Isto tako, dužina (dubina) mjesta za sjedenje je izuzetno bitna kod izbora garniture za sjedenje. Duboka sjedišta znaju raditi velike probleme starijim osobama jer se teško dižu iz njih, pa preporučujemo sjedišta maksimalne dubine do 70 cm.

Mlađi ljudi, ili obitelji s djecom, radije će odabrati sjedišta dubine i do 90cm. Sve dublje  od toga više liči na krevet nego na klasičnu garnituru. Iako, naravno, nekima to i odgovara.

 Materijal je uglavnom stvar ukusa iako su naša preporuka, osobito  ako imate djecu , materijali poput kože ili eko-kože koji se lakše održavaju. Boje materijala ovise,  naravno,  o kompletnom uređenju interijera i Vašem ukusu.

U nastavku je i TOP 5 najboljih garnitura za sjedenje po našem izboru. Dostupne su i u Hrvatskoj (ili putem narudžbe), a cijene su im (koje se određuju u odnosu na materijal i veličinu garniture), vrlo prihvatljive.

 

Baxter - Chesterfield Sofa

 

B&B ITALIA - Tufty Time- design Patricia Urguiola

 

SABA - River - design Sergio Bicego

 

Bastardo EDRA - sofa

 

VISIONNARE - Vanity Sofa

 

Ugodno se smjestite!

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.