Crno-bijela barokna elegancija u modernom ruhu

Mlada pravnica obratila nam se za pomoć oko uređenja svog dvosobnog, nekadašnjeg studentskog stana. Prepustila nam je da sami odredimo stil, no ono što je htjela postići jest malo ozbiljniji i elegantniji izgled. S obzirom na to da je tek nedavno diplomirala, financijska podloga nije joj dozvoljavala velike radove i ulaganja s toga nismo mijenjali projektni izgled ni postojeću stolariju, već smo stan osvježili bojama i detaljima u drugačijem stilu.

Na prvom sastanku svojim stilom oblačenja ostavila je dojam mlade, elegantne i jednostavne žene s pomalo vrckavim načinom ponašanja. Vodeći se prvim dojmom koji je ostavila na nas, za uređenje njezinog doma učinio idealnim rješenjem vječna crno bijela kombinacija s mnoštvom zanimljivih, pomalo baroknih ali i neobično modernih detalja.

Izvor: WEnter studio

 

Veliki ulazni prostor odvaja spavaću, dnevnu i kupaonsku zonu, a u hodnik koji vodi prema dnevnom boravku ugradili smo veliki ormar s kliznom stijenom u crnoj, reflektirajućoj konačnoj izvedbi.

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Glavni fokus u dnevnom boravku svakako su masivni komadi namještaja popu kožne crne sofe, udobne fotelje sa zanimljivim cvjetnim uzorkom i bogatim lusterom klasičnog izgleda, ali modernog dizajna koji je postignut staklenim dijelovima i jednostavnim linijama.

Dinamiku na zidovima postigli smo kombiniranjem crnih i bijelih dijelova, pa smo tako zid na koji se naslanja crni kauč i nalaze velika balkonska vrata s bogatim propuštanjem dnevne svjetlosti pa smo prozračnost i svježinu dodatno naglasili dugačkim, lepršavim bijelim zavjesama.

Zid nasuprot zone za odmor namijenili smo za multimediju, stoga smo kao temeljnu boju izabrali crnu, a namještaj poput zidnog i niskog tv ormarića od bijelog, lakiranog mediapana visokog sjaja. Na bočnom zidu zaigrali smo se kombinacijom tih dviju boja te smo temeljnu bijelu podlogu podigli malim crnim, kružnim naljepnicama simetrično postavljenim.

Modernim detaljima poput niskog, klupskog stolića crne boje s visokim sjajem, bijelim čupavim tepihom te dekorativnim visokim granama crne boje jednostavan i klasičan dojam podigli smo na malo moderniji nivo.

U nastavku dnevnog boravka smjestila se kuhinja koja odvaja te dvije zone zanimljivim šankom koji ujedno služi i kao blagovaonski stol. Gips kartonskim pločama spustili smo dio stropa, obojili ga u crno i ugradili reflektore. Crno bijela kombinacija iz dnevnog boravka provukli smo i u kuhinjsku zonu te smo s obzirom na crni strop kuhinjske elemente odabrali u bijeloj boji visokog sjaja. Kako bismo i ovdje razbili crno bijelu minimalistički i modernu monotoniju, blagovaonske stolice klasičnog su izgleda sa smeđom drvenom konstrukcijom i zanimljivim crno bijelim uzorkom na tapecirungu sjedišta i naslona.

Malu kupaonicu vizualno smo pokušali povećati bijelom temeljnom bojom, a provlačenjem crnih detalja povezali smo se na crno bijelu priču iz dnevnog boravka. Crni detalji osobito su uočljivi na okviru ogledala, ugradbenim zidnim ormarom iznad wc školjke. Jednostavan kockasti umivaonik smješten je na zanimljivom crnom ormariću s bijelim, rustikalnim nogama, a pored njega se na zidu nalazi naljepnica barokne, crne lampe.

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

S obzirom na to da podne obloge, pločice u kupaonici i kuhinji te drvenu stolariju nismo mijenjali, iskoristili smo postojeću situaciju kako bismo bojom drveta unijeli toplinu u ovaj bojama minimalistički dom.

Ulaskom u spavaću sobu možemo vidjeti da je potpuno minimalistički uređena. Visoki trokrilni ormar koji se izgledom, stilom, bojom i reflektirajućom crnom kliznom stijenom nadovezuje na ormar u hodniku. Jednostavan bijeli drveni okvir kreveta idealno se uklopio u jednostavnu prozračnost ukupnog dojma, a pomalo romantičan duh unijeli smo visokim podnim ogledalom sa shabby okvirom. Ovdje smo toplinu s bojama te smo bočni zid obijali u toplu cappuccino boju i ukrasili zidnim naljepnicama tamnije nijanse iste boje stvarajući pomalo bajkovitu atmosferu.

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Evo kako je izgledalo PRIJE: 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio 

 

Izvor: WEnter studio

 

WEnter studio,

FACEBOOK

 

 

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.