PRIJE - POSLIJE: Stan od 75m2

Naš novi izazov bio je stan u Zagrebu od 75 m2. Radi se o karakterističnom stanu sagrađenom 70 – tih godina kojem je bila potrebna kompletna adaptacija. Postojeće stanje stana, dizajnerski gledano, bilo je baš iz sedamdesetih – drvena lamperija, namještaj...

Tlocrt: Domenico Leonardi

 

Međutim, odmah smo vidjeli potencijal u ovom prostoru. Bilo je potrebno srušiti jedan pregradni zid i spojiti kuhinju sa dnevnim boravkom te tako dobiti na prostranosti. Na prvoj slici vidimo postojeći dnevni boravak i zid koji smo srušili.

Slike: Domenico Leonardi

 

Kuhinju smo zamijenili novim elementima, dodajući tirkiznu boju prema želji investitora. Prostor je odmah "prodisao", postao funkcionalniji. Dodali smo i šank koji je uvijek interesantan ljudima koji imaju puno posla pa mogu doručkovati ili ručati – "s nogu".

Slike: Domenico Leonardi

 

Ulazni prostor smo spojili sa dnevnim boravkom tako da smo ostavili samo pregradni zid, a maknuli vrata koja su bila nepotrebna. Tehnički gledano, zahvat nije bio jako kompliciran. Potrebno je samo malo znanja i mašte da prostor bude potpuno drugačiji.

Slike: Domenico Leonardi

 

Namještaj koji smo postavili, uglavnom je ravnih linija, moderan, svijetlih boja kako bi prostor što manje opteretili i dobili maksimalno na širini prostora, naravno – vizualno.

Strop smo spustili za samo tri centimetra i ugradili led rasvjetu. Iskoristili smo činjenicu da za ugradbenu rasvjetu više nije potrebno 8 – 12 cm, već samo 2 – 3 cm, jer su nove lampice debljine svega 2 cm.

Slike: Domenico Leonardi

 

Blagovaona je sad prostranija i komotno u nju stane šestero ljudi za stol. Kroz prostor su i visilice koje interijeru daju poseban šarm. Cijeli postupak adaptacije nije bio pretjerano skup, nisu potrebni ekstremno veliki novci da bi se ovo napravilo. Možemo samo reći da je ovakva adaptacija nekih 250 eura po m/2.

 

Slike: Domenico Leonardi

 

Slike: Domenico Leonardi

 

Nadamo se da Vam se sviđa naš novi projekt.

 

I kao što smo već rekli - za nas ne postoje problematični prostori, postoje samo manji ili veći izazovi! Obratite nam se s povjerenjem!

 

 

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.