PRIJE – POSLIJE: STAN Otok Cres

Naši klijenti vlasnici su starog stana u centru grada Cresa. Interijer je relativno uništen i potrebna je kompletna adaptacija. Vlasnici su mladi ljudi a želja im je imati moderno, urbano uređen stan.

Na prvi pogled, radi se o dosta zahtjevnom projektu. Ako pogledamo tlocrt, radi se o ulaznom prostoru, dvije odvojene prostorije i spavaćoj sobi. Ideja je bila srušiti pregradni zid između dvije prostorije kako bi dobili jednu veću, sa kupaonom, kuhinjom, blagovaonicom i dnevnim boravkom.

Slike: Domenico Leonardi

 

Prilikom adaptacije, osim rušenja zida, potrebno je ujednačiti razinu podova, napraviti nivelaciju te instalirati podne obloge. Naravno, tu je uključena promjena vanjske stolarije, uređenje zidova i promjena kompletnih el. Instalacija i instalacija vode. Pogledajte slike stana prije uređenja.

Slike: Domenico Leonardi

Ulazni prostor odvojen je pregradnim zidom koji vodi do spavaće sobe kako bi taj spavaći trak ostao ipak malo odvojen od ostatka stana. U većoj prostoriji dobili smo dosta prostora za kupaonu koja sadrži tuš kabinu, umivaonik i wc.


Dnevni boravak, kuhinju i blagovaonu uspjeli smo razdvojiti po nekom logičnom sistemu da imamo dovoljno mjesta za nesmetani prolaz. Kuhinja sadrži ugradbeni hladnjak, pećnicu, ploču za kuhanje, perilicu posuđa te napu. Blagovaonski stol je veličine 160 x 90 cm i ima mogućnost razvlačenja.

Slike: Domenico Leonardi

 

Dnevni dio sadrži kutnu garnituru, mali klub stol te dio za TV. Stara cigla na zidu odaje dojam urbane sredine te nije karakteristična za klasične otočne stanove. Poigrali smo se i sa stropovima kako bi dobili različite nivoe i oblike te ugradili rasvjetu i indirektnu rasvjetu. Time smo dobili ugodnu atmosferu.

Slike: Domenico Leonardi

 

Slike: Domenico Leonardi

 

S obzirom na izgled prostora u početku, nadamo se da smo dobili totalnu promjenu za koju su i vlasnici u nevjerici gledali. Klasično pitanje je bilo: Da li je to stvarno naš novi stan? Bili su oduševljeni novim izgledom. Naravno, bili smo i mi. Nadamo se da se i Vama sviđa ovaj "make over".

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.