Vikendica "face lift"

Približavanjem ljeta i toplijih dana, zaprimili smo upit za 'face lifting' jedne prostorije vikendice u Zadru mladog para. Kupovinom vikendice budžet im je poprilično ograničen, stoga su za prvo zajedničko bračno ljetovanje poželjeli urediti barem glavnu prostoriju koja ima izlaz na prekrasnu terasu.

Prekrasna preobrazba stana na Voltinom

Izvor: WEnter studio

 

S obzirom na ograničeni budžet, nikakvi građevinski radovi nisu dolazili u obzir, a zadržan je i postojeći donji kuhinjski blok. Boju postojećih podnih i kuhinjskih obloga morali smo vizualno uskladiti s odabirom ostatka namještaja, a njihova želja bila je postići romantičan, prozračan i morski ugođaj.

Izvor: WEnter studio

 

Za temeljne boje odabrali smo bijelu u kombinaciji s pistacija zelenom kako bismo stvorili umirujuću atmosferu. Raspored namještaja, kao što možete vidjeti, nismo mijenjali, ali smo komade namještaja zamijenili novima i dodali koji novi, zanimljivi detalj.

Izvor: WEnter studio

 

Pa je tako stari kauč zamijenjen novim, bijelim trosjedom s puno jastuka, a na zidu koji je bio obojen u jednolično ružičastu boju postigli smo dinamiku zeleno bijelim prugama. Osim prugica, proljetnu svježinu unijeli smo velikom canvas slikom cvijeta trešnje. Osim kauča, umjesto fotelje ili taburea, dodatno radno mjesto stvorili smo romantičnom metalnom, bijelom stolicom s jastukom koji povezuje priču boja. Podna lampa pored trosjeda osim prekrasnog izgleda, pruža i dodatan izvor svjetlosti koji je osobito poželjan u večernjim satima.

Izvor: WEnter studio

 

Nasuprot dnevne zone, smjestila se blagovaonica. Bijeli četvrtasti stol za četiri osobe s gornjom pločom boje drva stvara sinergiju s postojećim podnim pločicama u donjem dijelu prostorije, a u gornjem unosi dodatnu toplinu. Bijele, drvene stolice okružuju stol, a veliko ogledalo na zidu iznad stola svojim bogatim, bijelim okvirom unosi romantičnu notu i reflektiranjem svjetlosti optički povećava prostoriju. Nastavno, na cijelu ovu romantičnu priču, uklopili smo i veliku pletenu visilicu iznad stola, a pored balkonskih vrata bijeli, konzolni stolić idealno popunjava prostor ispod tv-a i ujedno služi za pospremanje knjiga, časopisa i ostalih 'gadgeta' koji su nam potrebni za opuštanje.

PREKRASNA VIKENDICA U MARIJ GORICI

Izvor: WEnter studio

 

Što se kuhinje tiče, prema uputama ostavili smo donji blok, ali smo ju nadopunili dodatnim visokim, uskim ormarićem i dvokrilnim ormarićem iznad sudopera pomalo rustikalnog izgleda fronti i ručki.

Izvor: WEnter studio

 

S obzirom na financijsku i prostornu ograničenost, mladi par je i više nego zadovoljan našim prijedlogom i s nestrpljenjem čekaju svoje prvo, obiteljsko ljetovanje. A njihovo zadovoljstvo nama je i više nego dovoljno za sreću i ponosno predstavljanje malog, ali ugodnog ploda naše mašte.

Izvor: WEnter studio

 

WEnter studio

FACEBOOK

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.