PRIJE - POSLIJE: Dodatna soba u 65 kvadrata

Stan u naselju Prečko nije trebao samo novi dizajn i namještaj. Zbog potrebe za dodatnom sobom morali su se dogoditi i poprilični građevinski zahvati. Naime, stan ima dvije zatvorene lođe koje su mu sada pripojene kako bi se povećala kvadratura i stvorila mogućnost za dodavanjem još jedne sobe. Tako je prostor postao funkcionalniji, a dizajn svakako puno atraktivniji!

Slike: Domenico Leonardi

 

Stan je imao nepotrebno velik hodnik, a budući da je wc pripojen kupaonici te su jedna vrata zazidana, on je mogao biti smanjen kako bi dnevni boravak dobio koji kvadrat više. Rušenjem kuhinjskog pregradnog zida prostor se dodatno povećava i tako nastaje open-space već poznatog nam trija: kuhinja-blagovaonica-dnevni boravak.

Slike: Domenico Leonardi

 

Blagovaonica seli na suprotni kraj sobe kako bi na njeno mjesto, i na mjesto zatvorene lođe mogla doći nova spavaća/roditeljska soba. Sjedeća garnitura zadržava svoj položaj, ali se orijentira na drugi zid s televizorom. Namještaj je jednostavan, ravnih linija, neutralnih boja, a prostorom dominira bijela u kombinaciji sa zemljanim bojama što stvara topao ugođaj.

 

Slike: Domenico Leonardi

 

U dnevnom boravku, na zidu novonastale spavaće sobe, smješten je televizor na drvenoj oblozi (iveral arden bor, tamni). Tamno drvo suprotstavlja se bijelom visokom sjaju stvarajući dinamiku u prostoru.

Slike: Domenico Leonardi

Kuhinja je veća nego prije i dobiva šank za dva sjedeća mjesta. Budući da je spojena sa boravkom prati njegov stil uređenja.

Slike: Domenico Leonardi

U novu roditeljsku spavaću sobu ulazi se iz prostora kuhinje. Tu je prije bila smještena lođa, a vrata iz boravka, koja su vodila na nju, su zazidana.

Slike: Domenico Leonardi

 

Spavaća soba ima samo 6,5 m² tako da u nju može biti smješten jedino krevet s noćnim ormarićima, ali budući da se ona koristi samo ponoći, vlasnicima je to sasvim dovoljno!

 

Dječja soba nastaje iz prijašnje jedine spavaće sobe, ali se spaja s lođom pa sada ima čak 20 kvadrata. U nju je smješten krevet, stolić, ormarići i veliki garderobni ormar koji služi i roditeljima. Ispred ormara velik je prostor za igranje. U cijelom stanu je spušteni strop kako bi se mogla ugraditi rasjveta, a na pojedinim dijelovima ugrađene su i LED RGB trake.

 

 

Slike: Domenico Leonardi

Kupaonica nastaje spajanjem prijašnje, vrlo male, kupaonice i odvojenog wc-a. Tako ju je puno lakše organizirati i ona dobiva na prostranosti baš kao i cijeli stan.

 

TLOCRTI:

PRIJE:

 

POSLIJE:

Veliki pozdrav od tima "Domenico Leonardi".

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.