Mala kupaonica – velika briga!

Bračni par iz Velike Gorice obratio nam se za pomoć oko uređenja njihove kupaonice. Skučenost, natrpanost i loš raspored elemenata i odabir boja i uzoraka pločica bio je glavni uzrok problema, a njihov poziv nama rezultirao je još jednom uspješnom sinergijom kreativnosti i obostranog zadovoljstva.

Izvor: WEnter studio

 

Želeći postići vizualnu prostranost, odlučili smo se zamijeniti staru kadu novom tuš kabinom, koja osim što vizualno rasterećuje prostor, uistinu stvara dodatnog prostora za manevriranje.

VIKENDICA "FACE LIFT"

Izvor: WEnter studio

 

Izvor: WEnter studio

 

Kao temeljne boje za uređenje ove male prostorije odabrali smo bijelu u kombinaciji s antracit sivom i detaljima zelene boje kako bismo postigli atmosferu prave male spa oaze.

Izvor: WEnter studio

 

Na mjestu stare kade zid smo obložili mozaik pločicama, a gips kartonskim pločama spustili smo strop i stvorili dojam dubine sa skrivenom, led rasvjetom. U jednom smo djelu smjestili tuš sa staklenim vratima, a u drugom izradili ormare za pospremanje potrebne opreme za kupaonicu, osobnu higijenu i  ručnike. Između je ostalo sasvim dovoljno mjesta za zidno vješanje ručnika i pomoćni stolić ili, kako je vidljivo u našem prijedlogu, biljku koja je itekako poželjna u kupaonicama za postizanje potpune opuštenosti i mira.

Izvor: WEnter studio

 

Nasuprot tuša, nalazi se zidna toaletna školjka i nadgradni umivaonik. Iznad toaleta izradili smo od gips kartonskih ploča police u kojima je ugrađena led dekorativna traka, a njihova unutrašnjost obložena je mozaik pločicama.

Izvor: WEnter studio

 

Posebnost umivaonika jest u tome što smo se umjesto obične ploče na kojoj se on nalazi, odabrali staklenu koja reflektira svjetlost ispod koje smo smjestili dekorativne kamenčiće. Iznad umivaonika nalazi se jednostavna, moderna crna visilica i ogledalo.   

Izvor: WEnter studio

 

Između umivaonika i ormara umjesto klasičnog radijatora, odabrali smo kupaonske cjevaste radijatore koji ujedno služe za istovremeno vješanje i sušenje ručnika.

Izvor: WEnter studio

 

Za pod odabrali smo pločice većih dimenzija, dok smo se na zidovima zaigrali kombinacijom mozaika i jednobojnih, klasičnih, četverokutnih glatkih pločica i stvorili ugodnu dinamiku

KAKO SAVRŠENO UREDITI SOBE ZA TINEJDŽERE

Izvor: WEnter studio

 

WEnter studio

FACEBOOK

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.