7 genijalnih načina kako možete iskoristiti deterdžent za pranje suđa u kućanstvu

Deterdžent za pranje posuđa svi imamo u kući i koristimo ga obično za ono za što i je namijenjen - za pranje suđa! Jeste li znali da ga možete iskoristiti i za neke druge stvari u kućanstvu? Mi ćemo Vam otkriti nekoliko tajni koje će Vas oduševiti i zbog kojih ćete boljeti ovo sredstvo. Naime, ovaj proizvod možete bez problema koristiti po cijeloj kući, osobito jer je riječ o blagoj tekućini koja neće oštetiti stvari u Vašoj kući kao neke kemikalije.

10 genijalnih načina za upotrebu paste za zube u kućanstvu

Sigurno ste upoznati s činjenicom da je dobro staviti malo deterdženta na tvrdokorne ili masne mrlje koje se pojave na Vašoj odjeći prije pranja u perilici. Danas Vam predstavljamo nekoliko načina na koje možete koristiti deterdžent za pranje suđa u kućanstvu.

Deterdžent za čišćenje podova u kupaonici i kuhinji

Topla voda i deterdžent za pranje suđa je idealno sredstvo za pranje podova. U čistu toplu vodu stavite 2 žličice deterdženta i dobit ćete savršeno sredstvo za pranje podova. Ovo sredstvo je idealno za pranje pločica, ali ne preporuča se za pranje drvenih površina.

Izvor: visualhunt.com,  pixabay.com

 

Očistite vrtni namještaj

U zdjelu s toplom vodom dodajte malo deterdženta i uzmite krpicu te prebrišite namještaj koji je stajao od zime. Ova mješavina će dobro očistiti prljavštinu i namještaju će povratiti sjaj. Ne zaboravite na kraju sve isprati čistom vodom. 

Izvor: pixabay.com

 

Očistite četke i češljeve za kosu

Kao što smo rekli, deterdžent je dovoljno blago sredstvo da neće uništiti Vaše omiljene četke ili češljeve. Sve što trebate napraviti je dodati par kapi deterdženta u toplu vodu i dobro natopiti češljeve ili četke u toj mješavini. Na kraju ih isperite i to je to. 

Izvor: pixabay.com

 

Očistite nakit

Malo deterdženta pomiješajte s mineralnom vodom i očistite svoj nakit. Mjehurići iz mineralne vode pomoći će da se prljavština opusti i tako će deterdžent lakše prodrijeti do svih dijelova. Ovo mješavina je savršena ako nakit ima puno detalja do kojih je teško doći uobičajenim načinom čišćenja. Ostavite sredstvo da djeluje 5 minuta i sve isperite toplom vodom. Kod tvrdokornih mrlja možete uzeti meku četkicu za zube kako biste ih uklonili.

Izvor: pixabay.com

 

Riješite se mrlja s tepiha

Mrlje s tepiha je teško odstraniti, a ovo moćno sredstvo može Vam pomoći i u tim situacijama. Pomiješajte žličicu deterdženta za posuđe s dvije šalice tople vode i nanesite na mrlju čistom krpicom umočenom u tu mješavinu. Ponavljajte sve dok mrlja ne nestane, a zatim sve operite hladnom vodom. Ostatak tekućine sa tepiha pokupite suhom krpicom.

Izvor: pixabay.com

 

Obrišite kuhinjske ormariće

S vremena na vrijeme trebali biste u potpunosti isprazniti kuhinjske ormariće te ih detaljno počistiti. Uzmite bočicu za raspršivanje s toplom vodom i dodajte nekoliko kapi deterdženta za posuđe. Pošpricajte police ovom mješavinom te prođite krpom, a nakon toga još jednom prođite suhom krpom. 

Izvor: visualhunt.com

 

Za kraj još jedan trik koji će Vam zasigurno poslužiti u kućanstvu

10 odličnih ideja koje će Vam pomoći u organiziranju stvari

Riješite se mušica uz pomoć deterdženta za posuđe: 

U zdjelicu s octom dodajte 3 kapi deterdženta za pranje suđa. Ova smjesa privući će mušice koje će se utopiti u mješavini.

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.