Kako očistiti dom za samo pola sata

Ako Vam se najave gosti, a vi nemate vremena pospremiti cijeli stan, nemojte paničariti. Važno je čim prije krenete u akciju i odredite prioritete. Prije svega je važno počistiti i pospremiti prostorije u kojima će vaši gosti boraviti, a tek nakon toga dnevni boravak i kupaonicu. Pronašli smo nekoliko brzinskih savjeta uz pomoć kojih ćete pospremiti kuću u vrlo kratkom vremenu.

1. U ovakvim trenucima bitno je uključiti i ostale ukućane! 

Rasporedite im zadate koje svatko od njih može kvalitetno i brzo napraviti. Ako imate djecu, dajte im zadatak da pospreme svoje igračke, a vi ćete tako imati više vremena za ostale stvari.

 

Izvor: visualhunt.com, visualhunt.com

 

2. Obrišite prašinu sa TV-a

Morate biti svjesni da na brzinu ne možete napraviti čuda i nije potrebno da idete brisat sve police i stvari na njoj, ali svakako preporučamo da obrišete televizor. Naime, ekran dosta privlači prašinu i jako je vidljiva, osobito kad je televizor ugašen.

 

3. Operite prozore

Ovaj zadatak je bitan, osobito ako imate djecu koja se vole igrati vašim staklom. Naime, dojam čistoće daje upravo čiste staklene površine, tako da se vrijedi potruditi da ove površine blistaju.

 

4. Počistite kupaonicu

Ova prostorija bi trebala biti uvijek čista, tako da je potrebno ukloniti sav nered, te očistiti staklene površine, wc školjku i umivaonik. Stare ručnike bacite u u košaru i izvadite nove. 

 

Izvor: visualhunt.com, visualhunt.com

 

5. Brzinski sklonite suvišne stvari

Dojam nereda u kući obično čine stvari koje su razbacane posvuda.  Pospremite knjige, časopise i ostale sitnice na svoja mjesta i vaš dom će izgledati čišće i urednije.

 

6. Počistite kuhinju

Ako imate vremena, počistite kuhinju. Sklonite sve suvišne stvari sA radne površine, bacite stare ostatke hrane u kantu i iznesite smeće iz kuhinje. Počistite sudoper i pipe i sklonite posuđe na svoje mjesto.

 

Izvor: visualhunt.com, visualhunt.com

 

7. Zapalite svijeće

Dodatni dojam čistoće i ugodnosti dat će mirisne svijeće koje će vašim domom proširiti ugodan miris i otkloniti mirise od hrane, čišćenja i sl.

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.