Kako se brzo riješiti masnoće uz pomoć prirodnih sredstava

Masnoća na i oko štednjaka zna biti prava noćna mora za čišćenje. U većini slučajeva odstranjuje uz pomoć nekih kupljenih sredstava, ali ona su jako agresivna, osobito za kožu pa ih nije dobro koristiti. Umjesto toga napravite jedno isprobano i potpuno prirodno sredstvo za čišćenje masnoća koje će vas oduševiti, a nije agresivno za kožu i vašu kuhinju.

Masnoća s radne površine i štednjaka

Za ovo magično sredstvo trebat će vam samo 4 sastojka:

  • voda (2 dl)
  • alkoholni octat (2 dl)
  • deterdžent za posuđe (1 mala žličica)
  • soda bikarbona

Vodu, ocat i deterdžent pomiješajte te prelijte u bočicu za raspršivanje. Uzmite sodu bikarbonu te lagano posipajte površinu koju želite očistite, a nakon toga poprskajte sredstvom koje ste napravili. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, a nakon toga očistite površinu spužvicom ili krpom.

 

Očistite kuhinju uz pomoć prirodnih sredstava

Izvor: visualhunt.com, visualhunt.com

 

Masnoća iz mikrovalne pećnice

Uzmite jednu keramičku posudu (može i malo veća šalica) te ju napunite mješavinom alkoholnog octa i vode u omjeru 1/3 octa i 2/3 vode. (napunite pola boce za raspršivanje). Upalite mikrovalnu pećnicu na 4-5 minuta i sva masnoća bi trebala toliko otpustiti da ju lako možete očistiti samo običnom vlažnom krpom.

 

Soda bikarbona i alkoholni ocat savršeno su sredstvo za čišćenje masnih mrlja

Izvor: visualhunt.com

 

O tome kako očistiti pećnicu, možete pročitati u našem članku: Jednostavno čišćenje pećnice bez kemikalija i bez puno muke

Izbijelite požutjele površine

Još jedan problem koji se javlja u kuhinji je što neke bijele površine jednostavno promijene boju u žutu. Ako to želite spriječiti ili vratiti prvobitni sjaj svojim bijelim površinama, pomiješajte 1/3 šalice soda bikarbone sa 2 šalice tople vode. Ovu mješavnu nanesite na takve površine te ostavite da stoji 15-tak minuta, a nakon toga izribajte kuhinju. Nakon ovog pothvata bijele površine će opet biti bijele.

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.