Riža - rješenje za sve probleme u kućanstvu

Toliko je toga u domaćinstvu što može biti multifunkcionalno i može se iskoristiti na razne načine. Osim za kuhanje i kao "slatki" prilog omiljenom jelu, rižu možete iskoristiti za uistinu puno toga. Istražili smo i donosimo vam nekoliko korisnih savjeta za koje vjerujemo da će vam olakšati život. :)

 

 

1. Svakom od nas se barem jedanput dogodilo da nenamjerno zalijemo mobitel ili pak daljinski upravljač vodom, kavom i sl. Ne brinite - za svaki problem postoji rješenje, pa tako i za ovaj. Dovoljno je uzeti posudu, napuniti ju rižom te staviti mobitel u nju. Preporučuje se da ga u riži ostavite cijelu noć kako bi ona u potpunosti izvukla "vlagu" iz aparata. 

 

 

2. Posuđe poput čaša koje su dosta uske, pa ne možemo rukom dohvatititi dno je izuzetno teško oprati. U riži je spas. :) Sve što trebate napraviti je to da u čašu stavite malo riže i detrdženta te u smjesu ulijete malo vode. Nakon toga je dovoljno "promućkati" čašu i dno iste ćete osloboditi bilo kakve nečistoće. 

 

 

3. Za čišćenje dna posuda i lonaca, vrijedi isto pravilo. Riža u kombinaciji sa detrdžentom i vodom će vas riješiti svih poteškoća i napornoga ribanja. 

 

 

4.Svi oni koji posjeduju mlin za kavu doma, znaju koliko je iritantno kada se isti začepi zbog masnoće ili pak prašine. I za ovaj "prooblemčić" se savjetuje da iskoristite dotičnu namirnicu, tako što ćete kroz isti provući nekoliko zrnaca riže. Probajte - nemate što izgubiti. :)

5. Ukoliko vam treba brzinski, topli oblog, onda je dovoljno da običnu vrećicu napunite rižom i zagrijete u mikrovalnoj. 

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.