Kako sušilo za kosu može riješiti kućanske probleme

Svakodnevno vam donosimo savjete kako možete upotrijebiti stvari koje već imate u domu za rješavanje kućanskih problema. Danas smo se opet bacili u potragu  i pronašli nekoliko  zanimljivih i inovativnih načina na koje možete upotrijebit sušilo za kosu. U nastavku Vam donosimo neke od najzanimljivijih: 

 

1. Čišćenje teško dostupnih mjesta

Iako zvuči pomalo nevjerojatno da sušilo za kosu može biti odličan saveznik za čišćenje doma, njime ćete bez puno muke skinuti prašinu s teško dostupnih mjesta. Stavite ga da puše na hladno i usmjerite ga na željena mjesta. Prašinu će otpuhati na drugo mjesto koje ćete moći lakše očistiti.

 

2. Očistite pastelne boje

Ako je vaše dijete koristilo pastele i ostavilo tragove, ne brinite! Problem ćete vrlo lako očistiti uz pomoć sušila za kosu. Stavite da puše toplo te prođite mjesto gdje se nalaze mrlje od pastela. Nakon toga ih prijeđite vlažnom krpom i to je to.

 

3. Uklonite vosak

Vosak od svijeće možete ukloniti na način da prvo otopite vosak sušilom za kosu a nakon toga pokupite rastopljeni vosak sa spužvicom namočenom u deterdžentu za pranje suđa.

 

Uz pomoć sušila za kosu možete skinuti tragove voska

Izvor: eiko_eiko via Visual hunt, VisualHunt.com

 

4. Izravnajte plastični stolnjak ili zavjesu

Ako vas nervira zgužvani stolnjak ili plastična zavjesa, lako ćete ih izravnati uz pomoć sušila za kosu. Namjestite ga da puše toplo i prođite kroz neravne dijelove. Samo pazite da sušilo ne držite predugo ili preblizu kako se stolnjak ili zavjesa ne bi rastopili. 

 

Sušilo za kosu vam može poslužiti kako bi izravnali plastičan stolnjak ili zavjesu

Izvor: mikecogh via VisualHunt.com, mjs via Visualhunt

 

5. Odlijepite fotografije

Ako imate album s ljepljivim stranicama, fotografije možete lako odlijepiti na način da pustite topli zrak iz sušila za kosu na poleđini fotografije, a s prednje strane skidate fotograiju. 

Na sličan način možete skinuti i zidne naljepnice. Uzmite sušilo za kosu te prođite po naljepnici kako bi se ljepilo otpustilo od naljepnice. Nakon toga ju skinite. Vaš zid neće se oštetiti. 

6. Savršena glazura

Ako želite savršenu glazuru na kolačima, uzmite sušilo za kosu i stavite ga da puše hadno. Usmjerite na kolač dok nanosite glazuru, a nakon toga stavite topli zrak koji će poravnati sve neravnine.

 

Za savršenu glazuru na kolaču probajte trik sa sušilom za kosu

Izvor: VisualHunt.com , Pseph via Visualhunt.com

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.