Kako se riješiti neugodnih mirisa u domu

Mirisan dom svi priželjkujemo i zbog toga se velika većina odlučuje za kupovinu osvježivača prostora. Međutim, postoje neki neugodnu mirisi koji se zavuku u prostor i dosta ih je teško otkloniti. Mi smo za sve one koji muku muče s ovim problemom pronašli nekoliko super rješenja koja donosimo u nastavku:

1. Riješite se mirisa kuhanja

Miris kuhanja jedan je od najčešćih mirisa koje možete osjetiti u kuhinji. Da biste eliminirali taj miris, napravite ovaj zanimljivi osvježivač.

U vrelu vodu stavite polovicu limuna narezanu na ploške, nekoliko grančica ružmarina te jednu žličicu ekstrakta vanilije.

Ovu mješavinu kuhajte na laganoj vatri tako da se cijelim domom proširi ovaj osvježavajući miris. Po potrebi dolijevajte vodu. Nakon što se vašim stanom proširi ovaj prekrasni miris, isključite vrenje i ovu tekućinu rasporedite u male zdjelice koje možete rasporediti po stanu.

 

Riješite se mirisa kuhanja uz pomoć limuna, ružmarina te ekstrakta vanilije

Izvor: youtube.com/watch?v=nK9L9xT-PIo

 

2. Riješite se mirisa iz frižidera

Neugodan miris frižidera također je jedan od češtih problema. Da biste ga se riješili, postoji jedan jako jednostavan trik. Uzmite sodu bikarbonu, stavite ju u staklenku, a nakon toga staklenku poklopite gazom. Soda bikarbona će sav neugodan miris povući na sebe, a najbolje od svega je da ovu staklenku, odnosno sadržaj, ne trebate mijenjati barem šest mjeseci.

 

Neugodnog mirisa iz frižidera riješite se uz pomoć soda bikarbone

Izvor: youtube.com/watch?v=nK9L9xT-PIo

 

3. Prekrasan miris u kupaonici

Najjednostavniji način za prekrasan miris u kupaonici je da na unutarnju stranu wc papira stavite nekoliko kapi eteričnog ulja. Ako držite dodatne role papira u kupaonici, možete staviti nekoliko kapi i na njih. Eterično ulje će polako otpuštati miris, a vaša kupaonica će poprimiti svjež i ugodan miris.

 

Za mirisnu kupaonicu u unutarnju stranu wc papira stavite nekoliko kapi eteričnog ulja

Izvor: youtube.com/watch?v=nK9L9xT-PIo

 

4. Prekrasan miris u ladici s odjećom

Ako u ladicu s odjećom stavite sapun za ruke, vaša odjeća će ljepše mirisati. Još jedan odličan trik je da uzmete štapić od sladoleda i da ga pošpricate parfemom. Drvo će dobro upiti parfem te će polako otpuštati prekrasan miris po vašoj ladici.

 

Za mirisnu ladicu s odjećom na drveni štapić stavite malo parfema

Izvor: youtube.com/watch?v=nK9L9xT-PIo

 

Ove savjete i trikove možete pogledati u priloženom videu:

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.