Kako korom od banane možete riješiti probleme u kućanstvu

Banane spadaju u skupinu plodova visoke nutritivne vrijednosti i zbog toga su nezaobilazni dio zdrave prehrane. Sadrže i visoku razinu kalija koji je jako koristan za razvoj i normalno funkcionranje mišića, a sadrže i mnoge druge vitamine. O svim tim činjenicama vjerojatno i sami znate dovoljno, a da li ste znali da koru banane možete iskorsititi i za rješavanje nekih problema u kućanstvu. 

 

1. Ispolirajte cipele

Unutarnjom stranom kore od banane protrljajte cipele, a nakon toga ih obrišite krpom. Vaše će cipele izgledati kao nove.

 

2. Ublažiti će izirituirani dio kože

Bilo da vas je ugrizao komarac, muha, imate crvenilo, svrab ili neku iritaciju, unutarnjom stranom banane protrljajte to bolno mjesto i iritacija će brzo nestati.

 

Kora od banane može vam pomoći prilikom uboda insekata

Izvor: VisualHunt.com, VisualHunt.com

 

3. Pomoć prilikom kuhanja

Ako ne želite da vam se meso osuši, iskoristite koru banane. Ovaj trik je posebno plodonosan kada koristite nemasne komade mesa poput piletine. Pokrijte meso korom banane dok ga pečete u pećnici i meso će ostati sočno i fino.

4. Riješite se bora

Ako se želite riješiti bora oko očiju, pokušajte korom od banane. Unutarnju stranu kore od banane ostavite nekoliko trenutaka na koži i nakon nekog vremena vidjet ćete promjene.

5. Izbijelite zube

Ako želite čište i bijele zube, istrljajte ih unutarnjom stranom kore od banane, a prave rezultate vidjeti ćete već kroz tjedan dana.

 

Izbijelite zube uz pomoć kore od banane

Izvor: stevendepolo via VisualHunt.com, zeevveez via Visualhunt

 

6. Bacite ju u vrt

Koru od banane nemojte bacati u koš za smeće, radije ju bacite u svoj vrt. Kako i plod,  tako i kora sadrži dosta hranjivih sastojka koji će nahraniti zemlju, a jako je dobra za rast povrća.

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.