Zašto nije dobro imati televizor u spavaćoj sobi

Svatko od nas se voli ispružiti ispred televizora i gledati svoju omiljenu emisiju, seriju i sl. To je odlično kad to radimo u dnevnoj sobi neposredno prije spavanja, no koliko je dobro imati televizor u spavaćoj sobi? Vjerujemo da bi puno vas odgovorilo da vam je to užitak i da volite zaspati uz televizor, no mi danas za vas imamo obrazloženja zašto nije dobro držati televizor u spavaćoj sobi. Ako želite otkriti o čemu je riječ, ostanite s nama. :)

 

Izvor:pixabay.com/pixabay.com

 

1. Koliko puta ste kasno zaspali i sutradan se probudili umorni i neispavani? Često puta nam se to svima dogodilo, a puno puta glavni krivac za to je televizor. Izbacivanjem televizora iz sobe ćete često puta ranije zaspati te se probuditi odmorni i spremni za novi radni dan. 

2. Televizor vas često puta "spriječava" da popričate prije spavanja sa svojim partnerom - vjerujemo da je to više nego dobar razlog da izbacite isti iz spavaće sobe.

 

Izvor:pixabay.com

 

3. Ako vaša spavaća soba broji mali broj kvadrata, onda je televizor svakako višak u istoj - bespotrebno zauzima prostor koji vam može poslužiti za nešto puno korisnije.

4. Skoro svaki roditelj "zabranjuje" vlastitom djetetu gledanje televizora kasno navečer, no i roditelji su ti koji rade isto što i njihova djeca žele. :) Mislimo da je ova rečenica dovoljna da razmislite da li želite televizor u spavaćoj sobi. 

5. Izbacivanjem televizora iz spavaće sobe ćete uštedjeti struju jer se nećete dovoditi u situaciju da zaspete uz njega i da ga ostavite da radi dok spavate.

 

Izvor:pixabay.com

 

6. Budimo realni - puno toga što se emitira na tv-u "zatupljuje", iskrivljiva realnost te nas često puta baca u depresiju - više nego dovoljni razlozi da takve "stvari" ne gledamo prije spavanja. 

7. Svakako je bolje čitati omiljenu knjigu pred spavanje, nego gledati seriju za serijom. Čitanje će vam zapravo pomoći da brže zaspite jer se na neki način oči umaraju i kapci nam padaju. 

8. Od svih stvari i predmeta koje posjedujete u spavaćoj sobi, što mislite što će najviše "privlačiti" zrnca prašine? To je nažalost televizor - još jedan razlog za izbacivanje istoga iz prostora u kojem spavamo. :)

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.