Čiste fuge u kupaonici na jednostavne načine

Nije baš lagan zadatak kupaonicu održavati blistavom i besprijekorno čistom. Kamenac, vlaga, gljivice, začepljenje odvoda - sa svim navedenim se često puta borimo i to je uistinu iscrpljujuće. Fuge u kupaonici često puta znaju biti problem - nije ih jednostavno održavati, jer ih vlaga, prljavština i gljivice neprestano napadaju. Nekako imamo osjećaj kao da nikada nisu dovoljno čiste. Samo za vas smo istražili i pronašli nekoliko super ideja kako fugama vratiti čistoću i sjaj.

 

Izvor:pixabay.com

 

1. Sami doma možete napraviti učinkovito sredstvo za čišćenje fuga. Voda u kombinaciji s praškom za pecivo će postati vaš "spas". Ne bacajte stare četkice za zube jer su idealne za ovakve stvari. Dovoljno je nanijeti napravljenu smjesu na četkicu, pa istom velikim trudom "izribati" fuge. Pustite da sredstvo koje ste napravili odradi svoje ( 15 minuta čekanja), te nakon toga dobro isperite sadržaj na fugama. 

 

Izvor:pixabay.com/pixabay.com

 

2. Spoj vruće vode i soli će također postati "ubojito" sredstvo za prljavštinu i gljivice koje se nakupljaju na fugama u vašoj kupaonici. Princip je isti - četkica za zube, smjesa, ribanje i ispiranje. :)

 

Izvor:pixabay.com/pixabay.com

 

3. Savjet koji zlata vrijedi - voskom koji koristite za održavanje automobila, premažite svoje fuge. To ne trebate raditi često - dovoljno je jednom u godini. Na taj će način vaše fuge biti čiste duže vremena. 

 

Izvor:pixabay.com

 

4.Izbjeljivač koji u sebi sadrži kisik vam može poslužiti da se u potpunosti riješite crnih gljivica. Ne brinite - stručnjaci tvrde da ovakva vrsta izbjeljivača neće ni na koji način uništiti pločicu.

 

5. Još jednu savršenu smjesu za čišćenje fuga čine bijeli ocat, soda bikarbona i limunov sok. Kako dalje s tim postupiti - vjerujemo da svi već znate - smjesa, četkica za zube, ribanje, ispiranje. :)

 

Izvor:pixabay.com

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.