Očistite peglu za robu na jednostavan način

"Stvar" koja nam je svakodnevno neophodna u kućanstvu, a koju nije baš jednostavno održavati čistom je svakako pegla za odjeću. Stvaranje kamenca i prljavštine je izuzetno neugodno, no ispravnim čišćenjem ćete postići da vaša pegla bude uvijek besprijekorna i spremna za peglanje. Kako bismo vam olakšali taj zadatak, donosimo vam nekoliko korisnih savjeta. :)

 

 

Izvor:pixabay.com

 

 

1. Svakako je dobro znati da je rezervar za vodu na pegli "kritično" mjesto i da je idealno za stvaranje kamenca. Nakon svakog peglanja, vodu iz spremnika je potrebno izliti.

2. Ploču na pegli biste trebali nakon svakog peglanja prebrisati. 

 

Izvor:pixabay.com/pixabay.com/pixabay.com/pixabay.com

 

3.  Nekad jednostavno bude kasno i kamenac je već tu. Kako ga se riješiti? Mješavina soli i octa će vam pomoći da riješite ovaj "problemčić", no svakako istu trebate grijati kako sol ne bi ostala u krutom stanju. Mješavina je spremna i vrijeme je da "pronađe" put k rezervaru vaše pegle. Potrebno je dobro protresti peglu nakon što ste stavili mješavinu octa i soli u rezervar - na kraju dobro isprati. 

 

4. Najučinkovitije sredstvo za čišćenje ploče na pegli je pasta za zube.

 

5. Krupna sol vam također može biti od velike pomoći. Sve što trebate napraviti je uzeti neku staru majicu te staviti određenu dozu soli na nju. Na kraju zagrijanom peglom prelazite preko majice. Ploča vaše pegle će na ovaj način blistati. 

 

6. VAŽNO: ne preporuča se čišćenje pegle nožem, vilicom ili pak nekim drugim oštrim predemtom. Ovim potezom možete u potpunosti uništiti ploču pegle. 

 

Izvor:pixabay.com/pixabay.com

 

 

Izvor:pixabay.com

 

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.