Spas za suhi zrak: 5 biljaka koje ovlažuju prostor

Stigla je sezona grijanja koja sa sobom neizbježno donosi i suhi zrak koji negativno utječe na zdravlje. Svrbež i iritacija kože, iscrpljenost, umor, glavobolje - samo su neke od posljedica koje može izazvati suhi zrak u zatvorenom prostoru. I dok većina podliježe korištenju osvježivača zraka, mnogi nisu ni svjesni da se rješenje krije u prirodi, odnosno u ovih pet biljaka koji će ovlažiti vaš prostor: 

1. Fikus

Fikus vlaži zrak, iz njega uklanja prašinu, gljivice i bakterije te neutralizira duhanski dim. Smanjuje i koncentraciju ugljičnog dioksida, ugljičnog monoksida i trielina. Zrak će ispuniti kisikom te neutralizirati viruse i toksine. 

 

Izvor: visualhunt.com

 

2. Pačemres

Pačempres upija nečistoće i ovlažuje zrak, a navodno je dobar za smanjenje intenziteta boli kod glavobolje i migrene. Traži jako puno hlada i redovito zalijevanje. 

 

3. Lozica

Najveća prednost ove biljke je brzo prilagođavanje suhom zraku koji postepeno ovlažuje. Također traži hlad i često zalijevanje. 

 

4. Dracena 

Dracena iz zraka pročišćava ksilene, metilbenzene i formaldehide. Osim što izgleda prekrasno kao dekoracija, bit će odličan saveznik u borbi protiv suhog zraka. 

 

Izvor: visualhunt.com

 

5. Svekrvin jezik

Fleksibilna i izrazito učinkovita biljka. Proizvodi velike količine kisika i osvježava zrak. Ne treba se često zalijevati jer sadrži puno vlage, a možete ju staviti u bilo koji dio doma. 

 

Izvor: visualhunt.com

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.