Mirisna odjeća na jednostavan način

Svatko od nas voli da mu odjeća lijepo miriše, stoga se uvijek potrudimo odabrati omekšivač i detrdžent koji će joj pružiti neodoljiv miris. Često puta ne postignemo efekt koji smo htjeli i pitamo se zašto nam odjeća ne miriše kad se osuši? Gdje svi griješimo prilikom pranja odjeće otkrit ćete ako ostanete s nama i "upoznate" se s nekoliko jednostavnih savjeta uz koje će vaša odjeća divno mirisati. :)

 

Izvor:pixabay.com

 

1. Svatko od nas prilikom pranja rublja stavlja "veću" dozu omekšivaša i detrdženta u perilicu jer smatramo da će nam na taj način odjeća finije mirisati. Prevelika količina jednog i drugog može oštetiti perilicu i izblijediti odjeću, stoga stručnjaci preporučuju čitanje uputa prije samoga pranja i sukladno s njima dozirane količine omekšivača i detrdženta.

 

2. Preporučuje se da detrdžente koji u sebi imaju razne kemikalije zamijenite onima koji su na prirodnoj bazi. 

 

Izvor:pixabay.com

 

 

3. Savjet zlata vrijedan za sve one koji posjeduju doma sušilicu za rublje - napunite ju do kraja ( što ne znači da ju pretrpate) mokrom odjećom. Ne preporučuje se da stavljate malu količinu rublja u istu. Vjerovali ili ne, manja količina odjeće u sušilici se puno duže suši nego veća, a samim time i miris omekšivača ishlapi. 

 

4. Perilicu za rublje je potrebno čistiti svaka dva mjeseca, a najbolji način je taj da napravite smjesu ( dozirano) sode bikarbone i detrdženta, te istu dodate u mašinu. Nakon toga ju upalite u potpunosti praznu  - stavite kratki program pranja. Čistoću perilice je potrebno održavati jer će tako vaša odjeća biti čisća i mirisnija.

 

Izvor:pixabay.com/pixabay.com

 

5. Preporučuje se i to da ne nosite baš svaki put osjetljivu odjeću na kemijsko čišćenje nego da ju perete doma na pogodnoj temperaturi.

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.