Piling za tijelo u kućnoj izradi

Kako bismo ju održali živom, mladom, lijepom i nadasve zdravom, našoj je koži potrebna svakodnevna njega. Osim što je redovito hidratiziramo različitim losionima za tijelo, za dubinsko je čišćenje naše kože neophodan i piling čitavog tijela na tjednoj bazi. Dobar će piling našoj koži pomoći da se riješi sloja mrtvih stanica te će ju učiniti sjajnom i mekom na dodir.  

Dok se neki od nas drže dobrog starog pravila - struganja mrtvih stanica kože grubljim ručnikom, drugi će se ipak više osloniti na veličanstvenu moć pilinga. 

 

 

Za piling tijela nije potreban tjedni posjet kozmetičkim salonima, ali ni drogerijama - možete ga izraditi i sami, a sve to u udobnosti vaše praktične kuhinje. Sastojci koji će vam za izradu pilinga trebati uglavnom se već nalaze na vašim policama. Najčešće je riječ o ulju, šećeru i soli - elementarnim namirnicama koje koristimo svaki dan. 

 

 

Hoćete li raditi piling tijela na bazi šećera ili na bazi soli, odlučite na temelju osjetljivosti vaše kože. Ako je vaša koža osjetljivija, za izradu pilinga bolje je koristiti šećer. Ako je pak riječ o normalnom tipu kože, možete koristiti i sitnu sol. U svakom slučaju, recept se ne razlikuje:

1. Jedna šalica šećera (najbolje je koristiti smeđi) ili sitne soli

2. 1/2 šalica ulja (nemojte koristiti obična ulja za kuhanje; preporuča se maslinovo ili kokosovo hladno prešano ulje)

3. Nekoliko kapi eteričnog ulja po izboru (ako vam eterično ulje nije pri ruci, možete ga zamijeniti ekstraktom vanilije koji inače koristimo za kulinarske poslastice)

 

 

Šećer/sol miješajte s uljem dok se sasvim ne povežu pa nakon toga u smjesu dodajte i eterično ulje. Vaš je piling na ovaj način jako brzo spreman za korištenje, a nakon ovog malog, kućnog tretmana njege, vaša će koža biti mekana i baršunasta. 

 

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.