Kako iskoristiti male vrećice punjene silikonom

Mnogo nam toga može pomoći da svladamo neke standardne životne prepreke na koje svakodnevno nailazimo, samo što toga još nismo svjesni. Primjerice, da znamo koliko nam mogu koristiti vrećice sa silikonom koje se pakiraju uz novu obuću, ne bismo ih nikada bacali! Osim što zaista mogu čuvati kvalitetu vaših kožnih čizmica, mogu se koristiti i u mnoge druge svrhe!


1. Smartphone ste ispustili u lokvu? U more? U pivo? Ili wc školjku? Očajni ste i mislite da mu nema spasa jer nije iz generacije onih vodootpornih mobitela. Ako imate pri ruci vrećice sa silikonom, vašem smartphoneu ima spasa! Stavite vaš mobitel skupa sa silikonom u veću plastičnu vrećicu, zatvorite i ostavite da silikon upije vlagu tijekom noći. Voila, vaš je smarphone živ: 

 

Izvor: Nifty by BuzzFeed/screenshot

2. Vaša soljenka ne funkcionira? Koliko god je tresli, sol ne ide van? Budite bez brige, silikon je tu da riješi stvar: 

 

Izvor: Nifty by BuzzFeed/screenshot

3. Želite očuvati svježinu otvorenog čipsa? Dovoljno je u unutrašnjosti otvorene vrećice zalijepiti vrećicu sa silikonom, zatvoriti ju i spremiti. Čips će biti kao nov!

 

Izvor: Nifty by BuzzFeed/screenshot

4. Novine, fotografije, kino ulaznice i karte za koncerte... Sve vaše uspomene možete zaštiti jednom silikonskom vrećicom. Neće se lijepiti, neće blijediti i bit će u potpunosti očuvane:

 

Izvor: Nifty by BuzzFeed/screenshot

5. Stiže ljeto, a pakiranje s plaže na plažu zna biti prava gnjavaža. Nije nam se jednom desilo da moramo putovati na drugo odredište, a da nam je kupaći kostim još uvijek vlažan. Stavite ga u plastičnu vrećicu skupa sa silikonom i dok dođete na novo mjesto, vaš će kostim biti suh:

 

Izvor: Nifty by BuzzFeed/screenshot

Kao što ste vidjeli, vrećice sa silikonom koje vrlo često smatramo otpadom mogu nam itekako biti od koristi. Nemojte ih bacati i bit ćete sretni što ih imate pri ruci kad vam budu trebale!

 

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.