Kako održavati eksterijerni namještaj

Ako posjedujete balkon, terasu ili dvorište, uistinu se možete smatrati sretnom osobom! Privatni su eksterijeri najbolja mjesta za relaksaciju nakon napornog dana na poslu, a ujedno su izuzetno praktična za druženja s prijateljima i obitelji. Posebnu vrstu intime i ugode koju vam privatno dvorište može pružiti zasigurno nećete pronaći ni na jednom javnom mjestu. 

Da bi eksterijerni prostori bili ugodni, potrebno ih je dekorirati i prilagoditi ih vlastitim potrebama. Pritom moramo imati na umu da je vanjske prostore potrebno - održavati! Osim brige za biljke, cvijeće i travu, važno je voditi računa i o namještaju koji smo odlučili smjestiti u svoje dvorište. Danas vam donosimo kratki priručnik koji će vam pomoći u ovom poslu, a odnosi se na održavanje plastičnog i metalnog namještaja koji se za vanjske prostore najčešće koristi. 

Plastika je najpraktičniji materijal kad je u pitanju eksterijerni namještaj. Namještaj od plastike cjenovno je pristupačan, a ujedno ga je vrlo jednostavno održavati. Soda bikarbona rastopljena u toploj vodi sve je što vam treba da bi vaš plastični vanjski namještaj uvijek izgledao kao nov. Neizbježno je, međutim, da će se na namještaju nakon dužeg vremenskog perioda pojaviti plijesan. Ali i za taj problem postoji rješenje! Ako se radi o plastičnom namještaju bijele boje, dovoljno je pomiješati izbjeljivač s toplom vodom! Ovaj će čudesni miks otkloniti sve nastale probleme. Ako posjedujete plastični namještaj u drugim bojama, koristite sličan trik - izbjeljivač zamijenite octom!

 

 

Objavu dijeli Ravneet Saggu (@ravneetsaggu)

Za održavanje vanjskog namještaja od kovanog željeza i metala dovoljno je pomiješat blagi deterdžent za posuđe s toplom vodom. Ovom ćete blagom otopinom oribati sve mrlje i eventualna "istrošena" mjesta. Prije nego namještaj ponovo izložite suncu, pobrinite se da ga dobro osušite čistom krpom. Na ovakvom je namještaju korozija česta pojava. Za rješavanje ovog problema koristite fini brus-papir i zaštitni premaz!

 

 

Objavu dijeli Tausan (@tausaniron)

 

Objavu dijeli KarinaQ (@karinaqsma)

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.