Dotjerajte kupaonicu u pet minuta!

Budući da je izložena vodi na dnevnoj bazi, logično je da je kupaonica najosjetljiviji dio svakog interijera. Stoga je važno voditi računa o održavanju ovog prostora. Najčešće je riječ o vrlo oskudnoj kvadraturi koju je potrebno učiniti što praktičnijom za naše svakodnevno korištenje. 

Osim toga, moramo voditi računa o svemu što bi našu kupaonicu moglo učiniti ružnom i naizgled neodržavanom. Kamenac je pritom najveći neprijatelj! Osim što kupaonicu čini vizualno odbojnom, stvara i mnoge funkcionalne probleme. 

1. Prvi od naših savjeta veže se uz osposobljavanja tuša! Ako primijetite da dotok vode iz glave tuša slabi, možda je problem upravo u kamencu. Potopite tuš u ocat na dva sata i rezultat će biti fantastičan: 

Izvor: youtube/screenshot

2. Svi mi imamo problema s ventilacijom kupaonskih prostora u kojima nerijetko nedostaje prozor. Iz ovog se razloga i pločice i ogledala zamagljuju tijekom tuširanja. Da biste to spriječili, ogledalo prebrišite krpom i pjenom za brijanje!

Izvor: youtube/screenshot

...nećete ni primijetiti da ste se tuširali! 

Izvor: youtube/screenshot

3. Vesele teniske loptice mogu poslužiti kao interesantan i funkcionalan dekor u bilo kojem dijelu doma, pa tako i u kupaonici. Teniskoj loptici skalpelom urežite usne i dodajte dvije naljepnice za oči! Ovaj vam slatki emoji može pridržavati ručnik: 

Izvor: youtube/screenshot

4. Za sve one koji u kupaonicama koriste papirnate ručnike: stare, iskrivljene vješalice poslužit će vam kao idealno rješenje za odlaganje: 

Izvor: youtube/screenshot

5. Čašice za odlaganje četkica i paste za zube problematične su zbog - nakupljanja kamenca! Idealno rješenje za odlaganje ovih potrepština najobičnije su kukice. Jedino o čemu morate povesti računa jest da ih nakosite prilikom postavljanja: 

Izvor: youtube/screenshot

6. Stare i uništene ručnike pretvorite u nove krpe za čišćenje. Izrežite ih u obliku slova H...

Izvor: youtube/screenshot

...i pričvrstite za čistač podova: 

Izvor: youtube/screenshot

7. Još jedan trik u kojem možete iskoristiti stare ručnike! Izradite vlastiti neseser! 

Izvor: youtube/screenshot

Dovoljno je da zašijete malene pregrade u koje će stati vaše osnovne potrepštine. Nastalom proizvodu potom prišijte lastiku kojom ćete zarolani neseser moći i pričvrstiti. 

Izvor: youtube/screenshot

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.