Vodič kroz uređenje dnevne sobe

U lijep je dom potrebno uložiti puno truda i vremena! Ovo vam elementarno pravilo uređenja svakodnevno ponavljamo - ali ne bez razloga! Kako bismo vam barem donekle olakšali posao, za vas smo danas pripremili vodič kroz uređenje dnevne sobe. Pokušat ćemo vam olakšati dizajniranje vlastitog prostora na temelju idejnog rješenja koje možete vidjeti na narednoj fotografiji:

 

Objavu dijeli Maya (@mycroatianhome)

Kvadratni prostor ove dnevne sobe ostavlja vam mogućnost da se igrate. U ovoj vam situaciji vaš dom ne dirigira kakav ležaj da odaberete - hoće li to biti dvosjed ili kutna garnitura, potpuno je svejedno. Mi vam međutim predlažemo da ipak popunite kut i nabavite ekstra ugodnu sofu - uštedjet ćete prostor, učinit ćete sobu cjelovitom i zaokruženom, a dobit ćete dodatna sjedeća mjesta za druženje. Kutna garnitura slična ovoj koju vidite na fotografiji može se nabaviti u Ikei. Ako želite postići sličan štih uređenja, najbolje je odabrati jednu od ove tri nijanse:

Izvor: ikea.com

U kombinaciji s nježnim tonovima kauča odaberite fotelju u razigranoj nijansi. Ikein STRANDMON naslonjač odlično se uklapa u ovako koncipiran prostor, a najviše odgovara sivim i prljavobijelim nijansama:

Izvor: ikea.com

U istu bi se kombinaciju mogla uklopiti i Emmezetina vintage plava fotelja. Nježne nijanse sve više osvajaju interijere - presvlače ih u pastelne tonove koji ostavljaju dojam unikatnosti i šarma: 

Izvor: emmezeta.hr

Za manje je prostore bolje odabrati i manji stolić za kavu! Ovaj će vam trik pomoći da prilikom uređenja vizualno i spiritualno oslobodite prostor. Japanski stil poznat kao feng shui njeguje minimalistički pristup uređenju upravo radi Zen filozofije koja podrazumijeva relaksaciju i unutrašnji mir. Ne moramo nužno čitav prostor adaptirati prema feng shui modelu uređenja, ali je korisno primijeniti ga kad su u pitanju detalji. Nizak je stolić jedan od tih detalja. Ponudit ćemo vam dva proizvoda koja bi mogla zadovoljiti navedene potrebe: 

Izvor: emmezeta.hr

 

Izvor: ikea.com

Zastori u ovom prostoru jednostavni su i praktični, a odgovaraju prethodno kreiranom ambijentu i kombinaciji boja. Ako je prostor već sam po sebi dovoljno interesantan, nema potrebe da se dodatno podiže luksuznim zastorima. U ovoj je situaciji puno bolje zanimljivosti tražiti u rasvjeti i tepisima. Za rasvjetne vam elemente predlažemo iduća idejna rješenja: 

Izvor: ikea.com

 

Izvor: ikea.com

 

Izvor: ikea.com

Sve tri Ikeine visilice svojim dizajnom i oblikom odgovaraju urbanom i maštovitom uređenju prostora kakav vam i danas predstavljamo. Ako vam ni one nisu dovoljno interesantne, Ikea vam nudi da vlastitu visilicu SASTAVITE SAMI. Možete kombinirati njihove kablove i sjenila pa tako dobiti potpuno unikatan proizvod!

Osim svega već navedenog, važno je odabrati i kvalitetan tepih. Ovaj komad tkanine u prostoru itekako svjedoči o stilu i ukusu vlasnika. Tepih je uistinu elementarna sastavnica uređenja, a u ovako uređenim dnevnim boravcima dobrodošao je u svijetlim tonovima i baršunu: 

IKEA - GASER (visoki flor, krem)

Izvor: ikea.com

EMMEZETA - FLASH TAUPE

Izvor: emmezeta.hr

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.