Kako se riješiti komaraca na prirodan način

Komarci! Male “nemani” koje nitko ne voli, a čija nas prisutnost izluđuje, posebice u noćnim satima kada pokušavamo zaspati, a oni nam ne daju mira. Koliko ste se već puta bacili u borbu protiv ovih ljetnih nemani? Jesu li kupljena sredstva bila neučinkovita? Ako ste već sve pokušali, a nije upalilo, vrijeme je da se komaraca riješite prirodnim putem. Evo kako:

Izvor: Pixabay.com

 

Ukoliko ne želite da uđu u Vašu sobu rješenje je da na prozore stavite bilje koje komarci ne podnose. To su: bosiljak, lavanda, citronela, mačja metvica, menta.

Izvor: Pixabay.com

 

Eterično ulje citronele odlično je sredstvo za zaštitu protiv komaraca. Pomješajte ga s baznim uljem i namažite se prije izaska. Komarci će Vas izbjegavati. zagarantirano. Isto vrijedi za eterična ulja lavande i čajevca.

Izvor: Pixabay.com

 

Češnjak je još jedno od sredstava koje komarci ne podnose. Zbog intenzivnog mirisa komarci ga izbjegavaju u širokom luku. Možete poprskati vaše prozore otopinom bijelog luka i vode ili staviti više režnjeva na prozor kako ne bi ulazili u prostoriju. Ukoliko Vam ne smeta otopinom se možete i poprskati. Tada sigurno neće doći na Vas.

Izvor: Pixabay.com

 

Jabučni ocat također je dobro sredstvo za tjeranje komaraca. Sve što trebate napraviti je namazati se otopinom octa i vode i komarci će Vas zasigurno izbjegavati.

Izvor: Pixabay.com

 

Ukoliko pijete “tursku” kavu skupite talog od kave i posušite ga na aluminijskoj foliji. Nakon što se talog posuši stavite ga u neku posudu gdje ga možete zapaliti. Miris ove paljevine otjerat će komarce jer je jako neugodan. 

Izvor: Pixabay.com

 

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.