Kako se riješiti nereda u domu

Koliko puta ste se naživcirali zbog nereda u domu: nabacanih stvari tamo gdje im nije mjesto, prljavog suđa na hrpi i neočišćenog stola? Koliko puta Vam je došao vikend, a Vi ste se, umjesto da odmorite, morali baciti na pospremanje doma? Svima su nam se ove situacije dogodile i više nego jednom i sigurno smo se u tome trenutku zapitali: kako pobijediti nered u vlastitom domu. Kao i svaki problem, tako i ovaj ima rješenje i mi Vam zato donosimo pet savjeta kako uvesti red u svoj dom. 

1.Uklanjanje najvećeg nereda u 15 minuta

Ako svaki dan posvetite 15 minuta uklanjanju osnovnog nereda iz svoga doma, rezultati će se sigurno pokazati. Pobrinite se da u to vrijeme uklonite najveće stvari koje i čine najveći nered. Pospremite dječje igračke, prljavo rublje uklonite u košaru i napravite sve ostale stvari koje stvaraju nered u Vašemu domu.

Izvor: Pexels.com

 

2.Pranje rublja

Odložena roba po domu stvara veliki nered, još ako imamo 5 članova obitelji, nered je pet puta veći. Kako Vam se rublje ne bi gomilalo tijekom cijeloga tjedna, napravite raspored pranja. U ponedjeljak operite crno, u srijedu šareno, a u petak bijelo. Tako ćete izbjeći gomilanje prljavog rublja i olakšati si posao.

Izvor: Pexels.com

 

3. Jedan dan – jedna prostorija

Kako Vas u subotu ne bi dočekalo čišćenje cijeloga doma, pokušajte se organizirati preko tjedna tako što ćete svaki dan očistiti po jednu prostoriju. Napravite raspored i pridržavajte se zadataka koje ste si zadali.

Izvor: Pexels.com

 

4. Uklanjanje nakon obroka

Pospremanje stola i pranje suđa nakon obroka ili eventualno namakanje kako poslije ne bi muku mučili sa skorenim posuđem oduzet će Vam malo vremena, a sklonit ćete nered koji nas često zna živcirati više od svih drugih.

Izvor: Pexels.com

 

5. Pridržavajte se navedenih stavki 

Stvorite si naviku pridržavanja navedenih stavki i rezultati neće izostati. Ako će Vam biti lakše, napravite raspored i izvješajte ga na neko vidljivo mjesto u stanu. Svaki put kad ga pogledate bit će Vam odlična motivacija!

Izvor: Pexels.com

 

 

 

 

 

 


 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.