8 načina kako iskoristiti staru četkicu za zube

Jeste li znali da je četkica za zube na visokom mjestu na listi stvari u našemu domu koje sadrže najviše bakterija? Zbog toga ju često mijenjamo i kada dođe taj trenutak stara četkica za zube spremna je za otpad. No, kako smo mi uvijek u potrazi za načinima kako iskoristiti stare stvari, pronašli smo ih i za četkice za zube! 

Kada se odlučite na mijenjanje, nemojte staru četkicu za zube baciti u smeće jer Vam može bit od pomoći u kućanstvu. Mi Vam donosimo listu načina na koje ju možete iskoristiti:  

1. Čišćenje teško dostupnih mjesta 

Stara četkica za zube odlična je stvar za čišćenje mjesta iza sudopera gdje se često stvara plijesan, a rukom nam je teško doći do njih.

Izvor: Pixabay.com

 

2. Čišćenje nakita

Upotrijebite ju i za čišćenje svoga omiljenoga nakita. Najjednostavniji način je da ju namočite u deterdžentu za pranje suđa i njome pređete preko nakita. Ne morate strahovati, deterdžent neće naštetiti Vašem nakitu. 

Izvor: Pixabay.com

 

3. Čišćenje dijelova aparata 

Koristite ju i kao čistač mrvica s tostera ili čistač noževa Vašeg blendera.

Izvor: Pixabay.com

 

4. Čišćenje kutova prozora

Prašinu i prljavštinu koja se zavuče u kut prozora jako je teško očistiti, ali uz pomoć četkice za zube takvih problema više nećete imati. 

5. Čišćenje tipkovnice

Sigurno su Vas više puta iznervirale one mrvice hrane koje se zavuku u tipkovnicu Vašeg računala. Ovaj problem će nestati onog trenutka kada uzmete staru četkicu za zube u uklonite ih sve do zadnje.  

Izvor: Pixabay.com

 

6. Čišćenje roleta

Zbog svojih neravnina jako ih je teško očistiti, ali upotrebom četkice za zube stvari su puno jednostavnije. Namočite četkicu i njome prođite rolete, sva prašina i prljavština lako će se skinuti.

7. Čišćenje filtera sušila za kosu

Četkica za zube prodrijet će do filtera sušila za kosu i omgućiti jaču cirkulaciju zraka, a samim time poboljšati rad fena. 

8. Čišćenje ventila

Odlična stvar i za čišćenje otvora za ventilaciju, naročito onih u automobilu. Četkicom za zube bez problema ćete doći do uskih mjesta i nećete morati skidati poklopa cventilacijskog otvora. 

Izvor: Pixabay.com

 

 

 

 

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.