8 najčešćih grešaka koje radimo pri čišćenju doma

Kada pogledate našu listu najčešćih grešaka koje radimo pri čišćenju doma zasigurno ćete se pronaći u bar jednoj stavci. Sigurno Vam se dogodilo da ste prašinu brisali suhom krpom ili pretjerivali sa različitim sredstvima za čiščenje misleći da će veća količina biti efektnija pri čišćenju doma. Kako bismo Vas uputili što ne biste smjeli raditi kada čistite svoj dom, bacili smo se u potragu i složili listu od 8 najčešćih grešaka koje smo svi bar jedom napravili kada smo čistili svoj dom. 

1. Korištenje suhe krpe za čišćenje namještaja

Kada namještaj čistite suhom krpom, ne postižete efekt odstranjivanja prašine nego ju zapravo samo podižete. Najbolje je koristiti sredstva za brisanje prašine, a krpa bi trebali biti od mikrofibera.

Izvor: Pixabay.com

 

2. Korištenje octa za čišćenje kamenih površina

Kamene površine kao što su granitne ploče ocat može oštetiti ili ogrebati. Umjesto toga, odlučite se na sredstva namijenjena isključivo čišćenju kamenih površina.

Izvor: Pixabay.com

 

3. Brisanje prozora starim novinama

Ovo je najeftiniji način za brisanje sredstava za čišćenje s prozora, ali može Vam se dogoditi da tinta prijeđe na okvir prozora. Tada ćete morati koristiti papirnate ručnike ili krpu s mikrovlaknima. 

Izvor: Pixabay.com

 

4. Čišćenje tepiha sredstvom za uklanjanje fleka sa garderobe

Ova sredstva ostavit će ljepljive tragove koji će privući prašinu i prljavštinu. Koristite sredstva namijenjena isključivo čišćenju tepiha. 

Izvor: Pixabay.com

 

5. Čišćenje monitora sredstvom za pranje stakla

Za čišćenje monitora najbolje je koristiti alkohol ili krpu s mikrovlaknina. Često u nedostatku navedenoga pribjegnemo čišćenju monitora sredstvom za pranje stakla. Imajte na umu da to nije dobro jer u tim sredstvima ima amonijaka i to ne ide dobro s elektronikom. 

Izvor: Pixabay.com

 

6. Nanošenje sredstava za poliranje direktno na namještaj

Direktnim nanošenjem sredstva za poliranje na namještaj stvara se ljepljivi sloj na koji se prašina još više nakuplja. Kako biste to izbjegli, sredstva za poliranje nanesite na krpu za čišćenje i tako ispolirajte namještaj. 

7. Korištenje previše sredstava za čišćenje misleći da je tako boje

Korštenje prevelike količine sredstava za čišenje može prouzročiti kontra efekte poput oštećenja površine i ostavljanja ljepljivog sloja. Kod ove stavke postoji jedno i jedino zlatno pravilo: pridržavajte se uputa za korištenje proizvoda!

8. Pretjerane količine deterdženta i omekšivača pri pranju rublja

I u ovom slučaju pretjerivanje nije dobro. Jedna od velikih grešaka prilikom pranja rublja, osim pretjerivanja sa sredstvima je i stavljanje istih direktno u bubanj. Ako ste skloni ovo raditi, imajte na umu za sljedeći put da više deterdženta ne znači bolje oprana odjeća već suprotno. 

Izvor: Pixabay.com

 

 

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.