Kako skupa sredstva zamijeniti onim što imate u domu

Pronaći kvalitetna, a uz to jeftina sredstva za čišćenje danas je prava rijetkost, ali na svu sreću postoje i prirodna sredstva koja mogu čistiti jednako dobro. Raznorazni kupovni pripravci izistkuju gomilu novca, iako puno učinkovitija sredstva možemo napraviti i u vlastitom domu. Donosimo Vam listu od 7 namirnica koje sigurno imate, a Vaš dom će dovesti do blistavog stanja. 

Krumpir

Hrđu ćete lako ukloniti pomoću krumpira i sode bikarbone. Prerežite krumpir na pola, jednu polovicu namočite u sodu bikarbonu i time pređite površinu koja ja zahvaćena hrđom. Spoj koji se stvara kombinacijom krumpira i sode bikarbone je idealan za čišćenje hrđe.

Izvor:pixabay.com

 

Banana

Kora od banane (unutrašnja strana) savršena je za uklanjanje ogrebotina na kožnoj sofi jer sadrži supstancu koja se nalazi u kremama za održavanje kože. Isprobajte, djeluje :)

Izvor:pixabay.com

 

Kečap

Kečap je odlično sredstvo za čišćenje mesinga, bakra i srebra jer u sebi ima prirodnu kiselinu koja reagira na površinama metala. Oštećeni predmet namažite kečapom i ostavite da tako stoji pola sata. Nakon toga prebrišite vlažnom krpom i riješit ćete problem. 

Izvor:pixabay.com

 

Majoneza

Majoneza može poslužiti kao sredstvo za uklanjanje oštećenja i ogrebotina na drvenim površinama jer sadrži ulje i proteine koji polako smanjuju ogrebotine i tragove na površini drveta. Na krpu stavite malo majoneze i trljajte na oštećeno područje te ostavite da djeluje neko vrijeme. Nakon toga površinu prebrišite suhom krpom. 

Izvor:pixabay.com

 

Brazilski oraščići

Još jedan odličan način da se riješite ogrebotina s drvenih površina. Razrežite ovaj plod na pola i dobro utrljajte na mjesto oštećenja. Pošto je ova plod bogat uljima on će na lagan način vratiti stari sjaj Vašem drvenom namještaju.

Grejp

Ukoliko imate problema s kamencem, grejp i sol su idealno rješenje za Vas. Grejp prerežite na pola i jednu polovicu premažite sa soli. Time trljajte kamenac i na kraju sve isperite vodom. 

Izvor:pixabay.com

Kava

Kava je idealna za uklanjanje neugodnih mirisa iz frižidera. Stavite ju u plastičnu bocu na kojoj ćete napraviti malu rupicu i držite ju u frižideru. Svi neugodni mirisi bi trebali nestati. 

Izvor:pixabay.com

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.