7 jednostavnih i jeftinih promjena koje preporučaju dizajneri, a možete ih napraviti sami

Dosadio Vam je trenutni izgled vašeg doma, sve Vam je postalo monotono i želite nešto promijeniti?  Želite osvježiti svoj životni prostor bez da angažirate majstore i svoje bankovno stanje dovedete u minus? Kao i uvijek, mi imamo rješenje za Vas :) U nastavku donosimo odlične dizajnerske trikove i savjete koji će Vam dobro doći da unesete dašak svježine u svoj životni prostor. Najbolja stvar od svega je što u ove ideje ne morate uložiti puno novca, a niti vremena :) 

1. Male sobe obojite u nježnije i svjetlije boje kako bi se prostorija činila većom

Svijetle boje u interijeru uz korištenje prirodnog svijetla i zrcala vizualno povećavaju prostor. Ovu prednost treba iskoristiti i zato se u malim prostorijama preporuča upotreba svijetlih nijansi zajedno sa ogledalima kako bi prostorija bila preglednija i optički veća.

Izvor:pixabay.com

 

2. Ukrasna ogledala iskoristite kao dodatni izvor svjetla

Za dobivanje dodatnog svijetla u domu koristite ukrasna ogledala. Postavite ih nasuprot prozora kako bi lakše reflektirali svijetlo kroz cijelu prostoriju. Na ovaj način ćete dobiti više prirodnog svijetla u Vašem domu.

Izvor:pixabay.com

 

3. Pomiješate stilove

Pomiješajte staro i novo, skupo i jeftino i nemojte se bojati staviti obiteljske uspomene u Vaš interijer. Svaki dizajner interijera će Vam reći da je najvažniji aspekt kod uređenja doma održavanje vaše osobnosti i vašeg stila i zato se nemojte ustručavati pokazati detalje koji Vam znače, bez obzira na stil. 

Izvor:pixabay.com

 

4. Koristite stare stvari

Zavirite u riznicu kutija u kojima čuvate stare stvari i ukrase, a koje vrlo vjerojatno kupe prašinu na tavanu ili ispod kreveta. Kada se uhvatite dekoriranja, imajte na umu da su retro stvari IN i da jako puno toga što već imate možete iskoristiti. Malo mašte i kreativnosti, od starog napravite novo i za čas posla imat ćete prekrasne dekoracije u svom domu. 

Izvor:pixabay.com

 

5. Zelena boja u interijeru

Osim što su estetski lijepa i jeftina dekoracija, biljke u domu stvaraju ugodnost. Postavite ih u sve prostorije u koje možete jer osim dekorativnih efekata, mogu podići Vaše raspoloženje, ali i ukloniti štetne plinove iz Vašeg doma.

Izvor:pixabay.com

 

6. Obojite unutrašnjost polica

Bojanje unutrašnjosti polica najjednostavniji je i najjeftiniji način da se razbije monotonija dosadnog prostora. Krenite od polica za knjige, a vjerujemo da ćete s vremenom htjeti prebojati sve pozadine ormara koje se vide.

Izvor:pixabay.com

 

7.Koristite tepihe u svojem domu

Iako su podovi bez ikakvih tepiha lijepi i lako se održavaju, tepisi uz dekorativni karakter daju toplinu domu, osobito zimi. Odaberite boju koja će se uklopiti u Vaš interijer i svom domu podarite novi tepih, u bilo kojoj veličini. 

Izvor:pixabay.com

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.