Kako dom zadržati čistim što duže vremena

Bilo da čišćenje obavljate sami ili ga prepuštate nekom drugom, ova aktivnost nije draga nikome i zato ju često odgađamo. Kako biste svoje vrijeme koje provodite čisteći što efikasnije iskoristili, učinite ovih nekoliko laganih koraka kako bi Vaš stan ostao takvim što duže vremena. 

Nabavite otirače za svaka vrata i koristite ih redovito. Naravno da želite otirač koji se se uklapa u vaš životni prostor, ali ovo nije mjesto za žrtvovanje funkcionalnosti u korist mode. Čvrsti i čupavi otirač (ili dva - jedan izvana, a drugi unutra) će  pomoći u sprječavanju unošenja prljavštine na vaše čiste podove.

Izvor:pixabay.com

 

Češljajte Vaše ljubimce svaki dan. Jedino ovako ćete izbjeći njihove dlake po domu. 

Izvor:pixabay.com

 

Premažite voskom zračne ventile i stropne ventilatore. Ovo će spriječiti brzo nakupljanje prašine na površinama koje su magnet za istu. Kupite jeftini  vosak za automobil i potrebnu opremu i slijedite upute na pakiranju. Možete također uzeti vosak za postizanje blažih učvršćivanja, ali budite sigurni da ste vosak prije toga testirali na manjem i nevidljivom mjestu.


Često mijenjajte vaše zračne filtere. Ako vam se čini da se prašina nakupi brzo nakon čišćenja, pun zračni filter je vjerojatan krivac. Probajte mijenjati filtere jednom mjesečno.


Koristite tekućinu za vjetrobranska stakla na vratima tuš kabine. Ova tekućina je napravljena za vjetrobrane na automobilu kako bi stvarala nevidljivu barijeru zahvaljujući kojoj  voda i ulje iskapaju i nestanu. Korištenje ove tekućine na staklenim površinama u kupaonici osigurava sprječavanje pojavljivanja prljavštine ili tragova od sapuna na vratima vaše tuš kabine na barem 30 dana.

Izvor:pixabay.com

 

Maknite mreže sa vaših prozora. Ako nikada ne otvarate prozore onda mreže na istima služe samo za nakupljanje prljavštine i vode blizu stakla. Maknite ih i uživajte u dugotrajnijoj čistoći vaših prozora.

Izvor:pixabay.com

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.