5 jednostavnih i funkcionalnih načina za dekoriranje doma bez velikih promjena

Svima nama s vremena na vrijeme dosadi prostor u kojem živimo te želimo napraviti neke promjene kako bismo ga osvježili i učinili boravak u njemu zanimljivijim. Nažalost, često puta nas u tom naumu sprječava budžet, ali zašto bi dekoriranje stana ili prostorije trebalo utjecati na naš budžet?! Postoje jeftine i efikasne opcije dekoriranja prostora koje Vam donosimo u nastavku: 

1. Čišćenje

Iako ovo zvuči kao “jeftina fora”, razmislite koliko stvari imate u svom domu koje Vam se ne sviđaju ili koje Vam samo zauzimaju prostor. Iz prostora izbacite sve stare, beskorisne i besmislene dekoracije te komade namještaja koje ne koristite ili Vam se ne uklapaju u životni prostor.

Izvor:pixabay.com

 

2. Razmještaj namještaja

Ovaj jednostavni i lagani način može Vam u trenutku promijeniti cijeli životi prostor. Način na koji je namještaj postavljen u prostoriju može vizualno učiniti prostor manjim ili većim. Najbolji način da stvorite ugodan kutak ili vizualno povećate prostor je da eksperimentirate s premještanjem namještaja.

Izvor:pixabay.com

 

3. Biljke

Jedan od najlakših i najjeftinijih načina da jeftino dekorirate svoj dom su upravo biljke. One daju živahnu vibraciju, poboljšavaju kvalitetu zraka te stvaraju pozitivnu energiju. Posebna čar je u tome što ih ima na stotine različitih, pa možete birati koje će se najbolje uklopiti u Vaš životni prostor.

Izvor:pixabay.com

 

4. Starinski namještaj

Ukoliko imate namještaj koji je pripadao Vašim roditeljima ili bakama, nemojte ga baciti, nego ga iskoristite. Ukoliko nemate, na raznim buvljacima možete kupiti zanimljive komade po jako niskoj cijeni. Ormari, police i komode uređene u starinskom stilu odlični su komadi s kojima možete urediti barem jednu prostoriju, a upravo takvi komadi su danas jako moderni kod uređenja interijera.

Izvor:pixabay.com

 

5. Detalji

Da biste promijenili izgled interijera, ne morate raditi drastične promjene poput bojanja zidova ili kupnje novog tepiha koji će Vas koštati. Radije obratite pažnju na manje detalje, poput zavjesa u drugoj boji, ukrasnih jastučića, stolnjaka i nadstolnjaka, vaza ili cvijeća koji mogu osvježiti Vaš prostor itekako. 

Izvor:pixabay.com

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.