Kako s minimalnim budžetom osvježiti dom

S vremenom svakom od nas dosadi izgled vlastitoga doma, stoga je  poželjno napraviti osvježavajuću promjenu u prostoru kojem živimo. Nije potrebno kupovati nove komade namještaja kako bi to postigli, nego uz malo kreativnosti i s minimalnim budžetom možemo napraviti veliku i osvježavajuću transformaciju u vlastitom domu. U nastavku vam donosimo nekoliko ideja za koje smo sigurni da će vas u potpunosti inspirirati, te da ćete barem jednu od njih primjeniti u prostoru u kojem živite. 

 

1. Dovoljno je napraviti malo drugačiji raspored namještaja kako bi prostorija u potpunosti poprimila novo ruho. Na mjesto naslonjača stavite komodu, ili pak na mjesto garniture naslonjač. 

 

2. Jedan efektan "detalj" koji će u potpunosti promijeniti izgled prostorije je luster. Ako uložite u njega, onda nećete morati kupovati druge stvari, jer je sam po sebi jako efektan i dočarava u potpunosti prostoriju. 

 

Izvor:pixabay.com

 

3. Kao što dobra ogrlica podigne svaku odjevnu kombinaciju, tako će svijećnjak, vaza s cvijećem ili pak dekorativno zrcalo uvelike pridonijeti promjeni i estetici vašeg doma. Najbolje od svega je to što puno detalja i dekoracija možete napraviti sami te pritom uštedjeti.

 

Izvor:pixabay.com/pixabay.com/FBuradisamideje

 

4. Zašto kupovati nove stolice, ako možete spasiti stare? Dovoljno je kupiti neku lijepu tkaninu, te presvući stolicu istom kako bi u potpunosti poprimila novo i ljepše ruho. 

 

Izvor:SlikeFBuradisamideje

 

5. Starom stolu bojanjem i ukrašavanjem salvetnom tehnikom možete podariti novi izgled. Uložiti ćete minimalno, a uz malo truda dobiti nešto novo i prekrasno za svoj dom. 

 

Izvor:SlikeFBuradisamideje/SlikeFBuradisamideje

 

6. Monotone i beživotne zidove možete osvježiti zidnim tapetama koje na tržištu možete pronaći po jako povoljnim cijenama. "Novouređeni" zid će pridonijeti velikoj promjeni prostorije. 

 

Izvor:FBmagiswall/FBmagiswall

 

7. Odvažite se i podarite svojim zidovima novu i atraktivniju boju. Sve što vam je potrebno su: dobra volja, boja i četka. :)

 

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.