Kako dekorirati malu kupaonicu

Male kupaonice, baš kao i sve ostalo, imaju svoje prednosti i nedostatke. Naš je zadatak iz njih iznjedriti ono najbolje. Umjesto da se žalimo na manjak prostora, pokušajmo ga dobro iskoristiti! Naša je dužnost upoznati vas s par jednostavnih trikova koji će svaku malu kupaonicu učiniti ugodnom i praktičnom!

 

Izvor: youtube/screenshot

Osnovno pravilo dekoracije malih prostora leži u prozračnosti svijetlih tonova. U ovom bismo vam slučaju savjetovali da kupaonske zidove obojite čistom bijelom bojom kako biste vizualno proširili prostor i estetski podigli kupaonicu. 

 

Izvor: youtube/screenshot

 

Male kupaonice specifičan su dio interijera jer njihova adaptacija zahtjeva visok smisao za praktičnost. Svi naši proizvodi za kosu, lice i tijelo, kupke za opuštanje i higijenske potrepštine u kupaonici moraju naći svoje mjesto. Kad su male kupaonice u pitanju, maksimalno koristite vješalice kako biste maksimalno iskoristili prostor. Jednu biste vješalicu mogli smjestiti blizu kade ili tuš kabine kako biste imali gdje odložiti odjeću prije tuširanja. Viseći stalak za vinske boce može poslužiti kao mjesto za odlaganje čistih ručnika - praktično je, štedi prostor, a vizualno je jako privlačno. 

 

Izvor: youtube/screenshot

 

Na pojedinim mjestima kupaonice poslužite se maštom! Vaša kupaonica ne mora biti sterilna. U ovom se prostoru također posvetite dekoriranju, baš kao što radite i s ostatkom svog doma. 

 

Izvor: youtube/screenshot

 

U blizini kade možete držati stolić s mirisnim svijećama i sapunčićima. Na njega možete odložiti knjigu koju čitate tijekom vruće kupke.

 

Izvor: youtube/screenshot

 

Uz malo truda, i vaša toaletna školjka može dobiti novo lice! Presvucite ju mekanim navlakama i pretvorite u stolac koji će vam povremeno poslužiti. Kako biste dodatno uštedjeli na prostoru, poslažite kupaonske elemente za odlaganje iznad wc školjke. Na taj vam način neće smetati, a dobit ćete praktično mjesto za odlaganje.

 

Izvor: youtube/screenshot

 

Ako vaša malena kupaonica nema prozor, pobrinite se osvježavati ju cvijećem. Cvijeće je puno bolja varijanta osvježivača porstora nego što su to razni kemijski sprejevi.  

 

Izvor: youtube/screenshot

 

Iskoristite staru policu za začine i pretvorite je u stalak za šampone! 

 

Izvor: youtube/screenshot

 

Osim svega već navedenog, vašu malenu kupaonicu obogatite ogledalima. Ogledala će ovaj prostor proširiti pa  će na taj način vizualna komponenta biti dodatno zadovoljena.

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.