Trikovi za uređenje eksterijernih prostora

Lijepo nam vrijeme kuca na vrata, sunce nam se smije kroz prozore spavaćih soba, a nebo je plavo od jutra do sutra. Proljeće u pravilu donosi dobro raspoloženje, dulje dane te više volje i energije za svakodnevni život. Kako bismo ga u potpunosti prigrlili, ovo godišnje doba treba dočekati s prekrasnim balkonima i terasama! Krajnje je vrijeme za makeover. 

Ne treba nam puno vremena i resursa da svoj balkon učinimo ugodnim mjestom za provođenje slobodnog vremena. Dovoljno je priušititi si par dekorativnih, praktičnih detalja da naše omiljene terase dobiju potpuno novo lice. 

1. Ako je vaš balkon derutan i bez pločica, pod zaštitite tepihom odgovarajuće veličine. Ovo je jednostavan i jeftin trik koji će vas poštediti brojnih muka po bojanju i popločavanju, a vaš će balkon učiniti ugodnim mjestom: 

 

Izvor: youtube/screenshot

 

2. Najbolji materijal za balkone definitivno je drvo! Kad stilizirate balkon, najbolje je služiti se prirodnim materijalima. Vodite računa o tome da si priuštite rasklopivi balkonski namještaj kako biste ga lako uklonili s terase za kišnih dana. 

 

Izvor: youtube/screenshot

 

3. Kad smo kod prirodnih materijala, ono što eksterijerni prostori moraju imati svakako su biljke! Pri izboru biljki za vašu terasu nastojte se koncentrirati na različite vrste, razne veličine i razne zelene nijanse. Na ovaj ćete način obogatiti svoj buduću oazu za relaksaciju!

 

Izvor: youtube/screenshot

 

4. Pobrinite se za balkonsku rasvjetu. Trenutno su jako popularne rasvjetne žarulje u nizu. Izaberite one kojima možete promijeniti baterije i koje su otporne na vrijeme. 

 

Izvor: youtube/screenshot

 

5. Vaš bi eksterijer trebao obilovati dekoracijama kao što su lampioni i svjećnjaci. Zelena boja i boja svijetlog drva bit će najbolje za eksterijerni prostor! Samo prirodno :)

 

Izvor: youtube/screenshot

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.