Kako preobraziti stare i odbačene vrtne patuljke

Sunce, cvijeće i osvježavajući povjetarac - sve su ovo prvi znaci koji upućuju na osvježenje eksterijernih prostora! O tome kako ih dekorirati sa stilom i funkcionalno iskoristiti već smo pisali, a danas ćemo se malo detaljnije pozabaviti nekim elementima koji mogu uljepšati vaš ljupki vrt!

Da budemo precizni - riječ je o jednom konkretnom elementu, malom vrtnom patuljku! Vrtni su patuljci šarmantan dodatak svakom bogatom dvorištu. Riječ je o malim, simpatičnim čuvarima visokog stila naših terasa i balkona. Danas dostavljamo proces uljepšavanja starih i odbačenih vrtnih patuljaka koji nam je predstavila naša draga čitateljica Iva. Krenimo!

Izvor: SlikeFB Uradi sam

1. Stare vrtne patuljke prije svega treba dobro oribati od svih nečistoća kao što su zemlja i prašina. 

Izvor: SlikeFB Uradi sam

2. Ako su vrtni patuljci na nekim mjestima oštećeni, zakrpite ih gletom ili gipsom.

Izvor: SlikeFB Uradi sam

3. Kad se zakrpe osuše, zagladite površinu finim brusnim papirom. Vodite računa o tome da dobro izbrusite stari lak s vašeg vrtnog patuljka. U protivnom će biti jako teško obojiti ga novim bojama. 

Izvor: SlikeFB Uradi sam

4. Možete početi bojati! Pustite mašti na volju i budite kreativni. Za bojanje možete koristiti akrilne boje. 

Izvor: SlikeFB Uradi sam

5. Idućeg dana, kad se boja osuši, vrtnog patuljka treba prelakirat od glave do pete! Kad se osuši, nanesite još jedan sloj laka kako bi boja bila čim više postojana!

Izvor: SlikeFB Uradi sam

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.