Kako je Tamara izradila dekoraciju za Mlinar

Svakog dana uzbuđeno otvaramo našu facebook stranicu ne bismo li na uvid dobili neke od vaših impresivnih radova! Bilo da je riječ o uređenju prostora ili izradi raznih dekoracija za interijere, naši su čitatelji pravi majstori. Njihovo je oko za detalje precizno, njihove su ruke vješte, a njihova mašta beskrajna. 

Tamara Malec još nam je ranije dostavljala fotografije svojih famoznih radova, a danas vam predstavljamo rezultat njenog svježeg "uradi sam" projekta. Tamara je izradila dekorativnu kućicu koja sada krasi izlog Mlinara u Ivanić Gradu. Upoznajmo se s procesom izrade ovog predivnog dekorativnog elementa!

1. Tamara je za izradu koristila materijal rezane cigle, odnosno ostatak materijala kojim se nedavno dekorirao zid u pekari Mlinar. Koristila je drvenu podlogu, stari crijep, univerzalno ljepilo, fugir masu za pločice, žičanu četku, fini brus-papir, 3D šablone, čipku i grančice. 

Izvor: Uradi sam IDEJE FB

2. Na komad drvene podloge univerzalnim je ljepilom zalijepila komade cigle. Potom je odmah umetnula i zalijepila stari crijep.

3. Drugi dan, kada se ljepilo osušilo, Tamara je razmak (namjerno) ostavljen između cigli ispunila fugir masom za pločice. Kad se i to osušilo žičanom je četkom i brus-papirom izbrusila fuge i cigle od neravnina.

Izvor: Uradi sam IDEJE FB

4. Nakon tih radova bacila se na ukrašavanje crijepa i okućnice. Crijep je mjestimično dekorirala 3D šablonama s motivom cigle, dodala je vrata i prozore te komadiće čipke pretvorila u ljupke zavjesice. Ljuljačku je izradila od grančica i voila! 

Izvor: Uradi sam IDEJE FB

Tamara je dobila sjajan rezultat, a klikom na poveznice koje se nalaze ispod članka možete vidjeti još neke od njenih inspirativnih radova! Nadamo se da će vas njen rad inspirirati za nove i maštovite pothvate! 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.