10 uradi sam ideja za organizaciju kuhinje

Kuhinja je mjesto gdje provodimo puno vremena i stoga nam je organizacija u toj prostoriji jako bitna. Ponekad živimo u uvjerenju da točno znamo gdje se što nalazi u našoj kuhinji, ali često puta nam se dogodi da jednostavno ne možemo pronaći ono što nam treba. Kako bismo izbjegli takve situacije, kuhinju je potrebno dobro organzirati. Mi Vam donosimo 10 savjeta kako da to pametno napravite. 

1. Plastične posude

Koliko puta Vam se dogodilo da ste neke stvari stavili u ladicu i niste ih mogli pronaći jer su se zavukle u najdublji kutak kuhinjskoga ormarića. Imamo rješenje za Vas. Nabavite plastične posude koje lako možete izvući van i vidjeti gdje se što nalazi.

 

2. Viseće police

Rijetko tko iskorištava prostor iznad polica na koje odlažemo posuđe. Ovo nije loša ideja jer će držati sve posuđe na jednom mjestu. Napravite ili kupite lagane plastične police koje ćete samo zakačiti na policu i imati ćete dodatni prostor na koji možete odlagati lagane stvari poput plastičnog posuđa ili poklopca.

 

A photo posted by Tanya M (@momssmallvictories) on

3. Rupa u dasci za rezanje

Ukoliko je Vaša kanta za smeće skrivena u nekom ormariću, dobra je ideja da iznad kante napravite jednu policu s rupom. Tako će svi otpatci pasti kroz rupu direktno u kantu za smeće. Jako korisno jer ćete spriječiti dodatni nered u kući i izbjeći čišćenje ostataka.

 

A photo posted by @ideas_kitchen on

 

4. Lonci i poklopci od posuđa na jednom mjestu.

Sigurno Vam se barem jednom dogodilo da ste uzeli određenu posudu za kuhanje i nakon toga niste znali gdje se nalazi odgovarajući poklopac?  Imamo rješenje za Vas. Pričvrstite policu za rub ormarića i sve poklopce stavite na jedno mjesto. Lonce postavite da vide uredno složene po veličini.

 

A photo posted by All About DIY (@kaki_diy) on

 

5. Zatvorite plastične vrećice na orginalan način

Često puta nam se dogodi da nam se neka hrana pokvari ili izgubi okus jer nismo dobro zatvorili plastičnu vrećicu u koju smo ih pospremili. Da biste zatvorili plastičnu vrećicu na način da u nju ne ulazi zrak, iskoristite staru plastičnu bocu od koje možete napraviti zatvarač. Pogledajte kako: 

6. Organizacija čaša i šalica

Čaše možete organizirati slično kao i posuđe koje smo već naveli pod brojem dva. Možete iskoristiti i prostor iznad složenih čaša na način da one čaše na stalku možete ovješate za improviziranu gornju policu. Ušteda prostora je zagarantirana. Sličnu stvar možete napraviti i sa šalicama koje možete zavjesiti za ručke.

 

7. Daske za rezanje

Daske za rezanje možete smjestiti na jedno mjesto i to na način da ih posložite od najmanje do najveće. Iskoristite vrata od ormarića tako što ćete napraviti jednostavan držač iza njih i u njega posložiti daske od najmanje do najveće kako bi lako došli do one koju trebate.

 

A photo posted by Sarah Nurmi (@homewithsarah) on

 

8. Police u kuhinji

Napravite police na svakom slobodnom mjestu gdje Vam neće smetati. Na njih možete staviti razne začine, čaše, vrčeve i sve ono što često koristite. Dobra ideja jer će Vam sve biti nadohvat ruke.

 

9. Organizacija sredstva za pranje

Kako da lako dođete do traženog sredstva za pranje kada ih je puno na jednome mjestu? Naravite police koje se izvlače kao na slici kako bi lako došli do svakoga proizvoda u ormariću.

 

A photo posted by Starr (@starrsmaddhouse) on

 

10. Organizacija začina

Ako ste od onih koji vole različite začine, a ne znaju kako ih najbolje organizirati, imamo rješenje za Vas. Stavite ih u jednake staklenke i nalijepite na njih naljepnice kako biste znali koji je začin gdje. Staklenke stavite na držače koje ćete pričvrstiti na vrata od kuhinjskoga ormarića.

 

A photo posted by por @lu_segato (@casa_e_coisas) on

 

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.