Primjena šećera u kućanstvu

 

Jeste li znali da osim što nam služi kao sladilo, šećer možemo primjenjivati i za čišćenje mlinca za kavu i mrlja od trave? Vjerojatno Vam neke od ovih primjena šećera u kućanstvu još uvijek nisu pale na pamet. Zato smo se mi pobrinuli da Vam ukažemo za što sve šećer možete koristiti u Vašemu kućanstvu. Možda Vam nakon ovoga šećer postane omiljena namirnica :)

1. Održava svježinu cvijeća u domu

U vazu s vodom ubacite smjesu od tri čajne žličice šećera i dvije žličice octa. Šećer u ovoj kombinaciji hrani stabljike, a ocat spriječava stvaranje bakterija. 

Izvor:visualhunt.com

 

 

 


2. Čisti i uklanja masnoću s ruku

Izvor:visualhunt.com

 

 

 

3. Tjera kukce i bube 

Šećer u kombinaciji s praškom za pecivo smrtonosna je kombinacija za kućne nametnike. Dvije velike žlice šećera i praška za pecivo pomiješajte u posudu i dobiveni prah raspršite tamo gdje se nametnici množe. Ta mjesta treba redovito čistiti i nanostiti novu količinu praha.

Izvor:visualhunt.com

 


4. Stop plijesni na siru

Zaštitite svoju omiljenu namirnicu tako što ćete ju čuvati u hermetički zatvorenoj posudi u koju ćete staviti kocku šećera.

Izvor:visualhunt.com

 

 


5. Čisti mlinac za kavu ili začine

U mlinac za kavu ili začine stavite četvrtinu šalice šećera i nakon toga ga uključite na par minuta. Šećer će detaljno očistiti aparat jer će razgraditi i odstraniti masnoće koje su se nagomilale u njemu.  Kada sve obavite, istresite šećer i dobro obrišite mlinac. 

Izvor:visualhunt.com

 

 


6. Uklanja mrlje od trave 

Pomiješajte šećer s vodom dok ne dobijete gustu smjesu. Dobivenu smjesu stavite na mrlju i ostavite 90 minuta da djeluje. Vaša odjeća bit će kao nova. 

Izvor:visualhunt.com

 

 


7. Peciva i kolače održava svježim duže vrijeme

U posudu u kojoj držite peciva i kolače stavite kocku šećera kako bi Vaša hrana bila svježa duže vremena.

Izvor:visualhunt.com

 

 


8. Zarobit će muhe, ose i pčele

Ohlađena smjesa šećera i vode u omjeru jedan naprama dva mami kukce. Smjesu zagrijte dok ne zavrije, a kad se ohladi nalijte ju u veliku posudu i stavite na dasku prozora. Ljepljivost sirupa namamit će i zarobiti kukce.

 

Izvor:visualhunt.com

 

 

 

9. Spašava opekline i posljedice ljute hrane

Onaj neugodni osjećaj kad Vas jezik peče nakon što pojedete nešto vruće ili ljuto. Umjesto hladne vode, stvar spasite tako što ćete na jezik staviti šećer.

Izvor:visualhunt.com

 

 

 

10. Služi kao dezinfekcijsko sredstvo za rane na koži

Žuljeve ili čireve možete dezinficirati nanošenjem malo šećera prije čišćenja i prematanja.

Izvor:visualhunt.com

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.