UREĐENJE APARTMANA: 5 savjeta za opremanje kupaonica

Odlučili ste preurediti prostor koji posjedujete u apartman? Ili se već dugi niz godina bavite iznajmljivanjem apartmana, pa je vrijeme za preuređenje? Dok ostale prostorije mogu podnijeti improvizaciju, mijenjanje stilova, detalje, nove karakteristične boje svake sezone - kupaonica dugi niz godina mora odgovarati potrebama.

Istraživanja pokazuju da je gostima prilikom odabira apartmana kupaonica važnija od ostatka prostora. Jako je bitno da je kvalitetno napravljena, te da estetski i funkcionalno odgovara namjeni prostora.

Kao i pri ostalom, jako je bitno prepoznati koji potencijal prostor ima, te koje su potrebe osoba koje će ga koristiti. Tako ćete vjerojatno u minimalan prostor kupaonice morati smjestiti tuširanje, WC šolju, umivaonik, kupaonski namještaj za odlaganje ručnika i sličnih potrepština, ogledalo, te mašinu za pranje rublja.

Napominjemo da uvjeti za kategorizaciju apartmana jasno kažu da je netto površina kupaonice za apartmane 3*  četiri m2, za 4* pet m2, a za 5* minimalno šest m2. Donosimo savjete kako od malog prostora napraviti prekrasnu, kvalitetu i potpuno funkcionalnu kupaonicu.

 

1. Koristite tuš kabine umjesto kupaonskih kada

Svima je već jasno da kade zauzimaju puno mjesta, a i navike ljudi na odmoru su drugačije. Malo tko će trošiti vrijeme na dugu kupku u punoj kadi, dok ga vani čekaju sve divote koje je došao posjetiti. Znači, osim uštede prostora, tuš kade zadovoljavaju potrebe većine gostiju. Ovdje bi kao best buy primjer izdvojili nekoliko paravana hrvatskog proizvođača kupaonske opreme Aquaestil plus d.o.o.

Zenith Wall je paravan visine 2 m koji se jednom stranom učvršćuje na zid čime se dobiva moderni walk-in kupaonski koncept. Ovisno o vašoj želji može se kombinirati s plitkom tuš-kadom ili instalirati na postavljene keramičke pločice. Dolazi u jako puno dimenzija, tako da će se uklopiti u svaku kupaonicu. Idealan za uštedu prostora, pogledajte samo slike ispod.

 

 

Aurora D2 je moderni stakleni paravan s okretnim vratima smještenim između dvije staklene stijene. Namijenjen je za tuš kade koje se nalaze između tri zida. Kaljeno staklo je debljine 6 mm, okretna vrata i kvalitetne magnete brtve te zaštitna letvica na spoju vrata i tuš kade osiguravaju maksimalnu funkcionalnost. Ukoliko nemate 3 zida, linija Aurora donosi još prekrasnih rješenja, kao što je polukružni stakleni paravan, Aurora W staklena stijena koja elegantno odvaja prostor za tuširanje, te ostala rješenja koja možete pogledati na ovom linku.

 

 

Savana 2D  i Savana D su paravani s kliznim vratima namijenjeni tuš kadama koje se nalaze između tri zida. Elegantni profili koji se nalaze s gornje i donje strane osiguravaju maksimalnu čvrstoću cijele konstrukcije.

 

2. Koristite tuš kade umjesto pločica kao podlogu za tuširanje

Mnogi uzimaju pločice kao podlogu za tuširanje iz isključivo estetskih razoga: daju osjećaj čistih linija i vizualno povećavaju prostor, te nema nikakve barijere pri ulasku u prostor za tuširanje.

Međutim, u današnje vrijeme plitke tuš kade koje se mogu ugraditi u razini poda daju isti  komfor, a ostale prednosti su neusporedive. Prednosti koje pružaju plitke tuš kade su izdržljivost, udobnost, jednostavnost ugradnje i otklanjanja eventualnog kvara, kao i mnoge druge. Pročitajte zašto odabrati tuš kade umjesto pločica na ovom linku.

Prva slika: Tuš kada Slope + paravan Zenith Wall

Druga slika: Tuš kada Tempo

 

3. Perilica rublja ne mora biti smetalo

Svakim danom učestaliji način "skrivanja" perilice rublja, te uštede prostora je smještanje perilice u/uz prostor umivaonika. Iz Aquaestila dolazi još jedno sjajno rješenje namijenjeno kupaonicama srednje veličine koje se može izraditi po mjeri. Ovaj komad namještaja u kupaonicu će unijeti dozu profinjenosti i luksuza, a zbog svoje funkcionalnosti i praktičnosti uštedjet će prostor.

Izrađen je od materijala ASTONE – visokokvalitetnog solid surface kompozitnog materijala koji se odlikuje nizom odličnih karakteristika i visokom razinom primjenjivosti, a idealan je za uporabu u kupaonicama i sanitarnim prostorima gdje nalazi svoju primjenu pri izradi umivaonika, umivaoničkih pultova i tuševa.

Zbog svoje homogene strukture otporan je na termalne šokove i udarce. Stabiliziran je na UV zrake, a toplinu podnosi bolje od većine drugih materijala tako da ga kratka izloženost visokoj temperaturi, kao npr. onoj od pepela cigarete ili vrućeg ulja neće oštetiti.

Na slici je prikazana baza Grande i ploča s umivaonikom koja je izrađena od ASTONE materijala.

 

4. Prostora za odlaganje mora biti

Za svoje goste ćete ostaviti ručnike, sapune, toaletni papir. Na sve to, oni će donijeti brdo osobnih stvari koje će htjeti rasporediti sukladno navikama koje imaju, kako bi se u prostoru lako snalazili.

Na slici: kompozicija kupaonskog namještaja Grande

Pažljivo izaberite kupaonske elemente kako bi dobili više odvojenih, funkcionalnih polica za odlaganje. Aquaestil plus u svojoj ponudi ima širok asortiman kupaonskog namještaja. Velika prednost njihovih linija kupaonskog namještaja je to što se svi elementi mogu kupovati zasebno, te međusobno kombinirati.

 

Kako ćete Vi dočekati svoje goste ove sezone? 

 

 

 

Ako Vam se svidio ovaj članak, podijelite ga sa svojim prijateljima.